bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna za průlomovou sezonu. Kořenář zůstává v San Jose!

13. července 2021, 22:58

Josef Prášek

Třiadvacetiletému brankáři Josefu Kořenářovi končí nováčkovský kontrakt, ale San Jose nechce, aby byl mezi volnými hráči, takže s ním prodloužilo smlouvu o jeden rok.

Informoval o tom samotný klub.

Jedná se o dvoucestný kontrakt, takže Kořenář může opět pendlovat mezi farmou a hlavním týmem.

„Josef udělal v minulé sezoně velký krok ve svém vývoji, když ukázal své atletické schopnosti,“ řekl generální manažer San Jose Sharks Doug Wilson.

„Rovněž podal silný výkon v play-off Pacifické divize AHL, pomohl Barracudě do semifinále," připomněl jeho výkony na farmě, kde nastoupil ve vyřazovacích bojích do čtyř zápasů a měl úspěšnost téměř 93 procent.

Český gólman kvůli tomu nemohl odjet na mistrovství světa do Rigy, když ho klub poslal na farmu.

Ale... Teď přišla odměna za jeho povedenou sezonu.

Rodák z Pelhřimova začal ročník v extralize a odchytal jedenáct zápasů za Třinec, který se stal poté mistrem.

Pak odjel do zámoří, kde si splnil sen. 10. dubna si odbyl debut v NHL proti Los Angeles. První výhru v nejlepší hokejové lize světa si připsal 26. dubna proti Arizoně.

V závěru sezony pak dostával prostor a nabíral zkušenosti: stihl si zachytat v deseti duelech. A úspěšnost zákroků? Celkově 89,9 % a v průměru dostával 3,17 branek na zápas.

Sharks se hlavně v sezoně moc nedařilo: nedostali se ani do play off. Bude role českého brankáře další sezonu ještě větší?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.