bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna za skvělý rok! Nestrašil v Carolině vybojoval jednocestnou smlouvu

29. června 2015, 17:25

Václav Jáchim

Loni neměl nic jistého a v organizaci Detroitu bojoval o NHL. Teď - po dvanácti měsících - je z Andreje Nestrašila stabilní hráč slavné ligy, který hodlá navázat na úspěšný ročník. Slávistický odchovanec se přestěhoval z Detroitu do Caroliny, která českého útočníka získala z listiny volných hráčů. A hodlá z něj udělat pilíře ofenzivy. Svědčí o tom skutečnost, že Nestrašil má v kapse nový kontrakt!

O dohodě obou stran informují klubové stránky. "Smlouva je to dvouletá a jednocestná, finální jednání o ní probíhala v průběhu draftu na Floridě," řekl hokej.cz hráčův český zástupce Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Nestrašilův původní kontrakt vypršel po uplynulé sezoně, účastník dvou mistrovství světa dvacetiletých by se po 1. červenci stal volným hráčem s omezením. Na žádné průtahy ovšem nedojde, jeden z objevů loňského podzimu v NHL už má jasno. Jak uvádí web Hurricanes, Nestrašil si první rok vydělá 875 tisíc dolarů, v sezoně 2016-17 pak 950 tisíc dolarů.

Podpis smlouvy znamená pro Carolinu jeden z kroků, jak stabilizovat kádr pro další období. "Andrej je pro nás kvalitním hráčem a velmi dobrou volbou pro naše záměry. V minulé sezoně sice bojoval se zraněním, přesto dokázal, že má ofenzivní potenciál na úrovni NHL," vysvětlil generální manažer klubu Ron Francis.

Důvěra klubu spočívá mj. v tom, že se jedná o jednocestnou smlouvu, která Nestrašilovi zajistí lepší postavení v organizaci. Podobný kontrakt dostal nedávno také další český hokejista Michal Jordán. S oběma se u Hurricanes počítá pro první tým, který v porovnání s loňskou sezonu dozná určitých změn. "Na dálku to sleduju, všechno se začne dít především po draftu," řekl minulý týden Nestrašil.

Měl dobrý odhad, klub se dohodl mj. na spolupráci s dalším útočníkem Chrisem Terrym. Z Anaheimu přišel výměnou za ruského brankáře Chudobina obránce James Wisniewski, z Vancouveru pro změnu dorazil švédský gólman Eddie Läck. Další přesuny mohou následovat od středy, kdy se za Atlantikem otevírá trh s volnými hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.