bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Osm mačů pro Rhina. Rinaldo pyká za hrubý faul na Letanga

27. ledna 2015, 15:40

Tomáš Zatloukal

Pokud odhlédneme od 20 zápasů dlouhé suspendace za užití dopingu pro Zenona Konopku či Cartera Ashtona, stává se největším hříšníkem, a snad tomu tak v zájmu bezpečnosti všech hráčů i zůstane, Zac Rinaldo. Philadelphský forvard proslulý tvrdou hrou do těla to občas se svým pověstným důrazem přežene, naposledy se mu to přihodilo v nedávném pennsylvanském derby proti Pittsburghu Penguins. Brousek Letců si vyšlápl na Krise Letanga a zezadu hvězdného beka naremploval na mantinel.

Výsledek? Rinaldo okamžitě odjel do kabiny s trestem na pět minut plus do konce utkání. Letang musel také z ledu, říká se, že při tvrdém nárazu do tvrzeného skla utrpěl otřes mozku. "Rhino" následně neunikl pozornosti Oddělení pro bezpečnost hráčů, které mu nabídlo osobní slyšení. Tento krok přichází na řadu v situacích, kdy hrozí udělení suspendace na pět a více zápasů. Rinaldo se, podobně jako Daniel Carcillo v případě drsného krosčeku na Mathieu Perreaulta, svého práva na osobní obhajobu zřekl.

"Disciplinárka" mu nakonec s přihlédnutím k tomu, že Rinaldo patří mezi "repeat offenders", tedy opakované útočníky, vyměřila stopku na osm utkání, což je nejdelší udělená suspendace v aktuální sezóně za zákrok předvedený na ledové ploše. Tvrdší postih potkal pouze Konopku s Ashtonem. Mimochodem, do oné kategorie "repeat offenders" Rinaldo spadal kvůli loňskému zákroku na Chada Ruhwedela z Buffala. Beka Šavlí trefil nevybíravým hitem do hlavy a vysloužil si čtyřzápasovou pauzu.

Rinaldo si kvůli střetu s Letangem také sáhne poměrně hluboko do kapsy, z jeho platu bude odvedeno přes 73 tisíc dolarů na konto podpůrného fondu při NHLPA. Letcům bude rtuťovitý bojovník chybět do 17. února, kdy Philadelphia hraje s Columbusem Blue Jackets, naopak Letang by se mohl vrátit do pittsburghské sestavy již dnes, kdy Penguins čeká utkání s Winnipegem Jets. Jedna z opor Tučňáků již začala bruslit a jeho brzký comeback je velmi reálný. Pro Pittsburgh jde o skvělou zprávu v relativně těžké době.

Na marodku byl zapsán Jevgenij Malkin, dnes bude chybět také Sidney Crosby. Ještě na skok zpět k Rinaldovi, jeho vizitka začíná působit hodně varovně. V pouhých 24 letech má v "trestním rejstříku" hned tři suspendace, kromě Ruhewedela a Letanga sestřelil také Jonathana Ericssona z Detroitu Red Wings. Incident se udál v roce 2012 a Rinalda stál dva mače. Ve stejném roce si také řekl o dvě pokuty a to během jediného večera, v klasické bitvě s New Jersey Devils nebezpečně trefil Jacoba Josefsona a podrazil Zacha Pariseho.

Ne nadarmo se o něm mluví jako o jednom z nejzákeřnějších hráčů NHL.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.