bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ottawa bude chtít Vancouveru vrátit vysokou porážku. Bojovat bude i Chicago v Nashvillu

27. ledna 2021, 19:52

Daniel Fekets

V noci ze středy na čtvrtek jsou na programu další dva duely kanadsko-americké NHL. Hodinu a půl po půlnoci odstartuje zápas mezi Nashvillem a Chicagem. O třicet minut později se vhodí úvodní buly i ve Vancouveru, který bude chtít proti Ottawě navázat na předešlý a podařený vzájemný zápas. Které týmy se budou radovat ze zisku bodů tentokrát?

01:30 Nashville Predators – Chicago Blackhawks

Podruhé ve dvou dnech dojde ke vzájemnému soupeření Nashvillu a Chicaga. Středeční duel vyzněl lépe pro Nashville, který svého soupeře zdolal 3:2 po prodloužení, když vítěznou branku vstřelil v 62. minutě Roman Josi. Predátoři měli jasnou střeleckou převahu, ale v zápase hned dvakrát prohrávali, až osm minut před koncem třetí třetiny vyrovnával Mikael Granlund a díky této trefě se šlo do prodloužení. Asistenci si připsal i chicagský Dominik Kubalík, pro kterého se jednalo o pátý kanadský bod v sezoně. 

Nashville bodoval po třech prohrách v řadě. Úvodní dvojzápas s Columbusem sice zvládl na jedničku, ale poté podlehl Carolině a dvakrát Dallasu. Momentálně tak mají svěřenci trenéra Johna Hynese na kontě šest bodů po šesti odehraných zápasech. Nejvíce kanadských bodů v dresu Nashvillu letos zatím posbíral švédský forvard Viktor Arvidsson, jenž vstřelil jeden gól a na čtyři trefy nahrál. V brankovišti si vede rozhodně lépe Juuse Saros, jenž si drží úspěšnost nad 90 %.  Zkušenému brankáři Rinnemu se úvod sezony moc nepovedl. Do branky by se měl postavit Saros, neboť v prvním vzájemném zápase chytal Rinne.

Chicago bodovalo potřetí v řadě. Po sedmi odehraných zápasech u něj svítí v kolonce získaných bodů číslo 6. Jestřábi poprvé bodovali až ve čtvrtém zápase, v úvodu soutěže totiž dvakrát nestačili na Tampu a jednou na Floridu. Následně už získali na ledě Panterů alespoň bod za prohru v prodloužení. Chicago si ovšem spravilo chuť v měření sil s Detroitem, který dokázalo porazit 4:1 a 6:2. Nejlépe si v týmové produktivitě vede Patrick Kane se sedmi kanadskými body. 

Sluší se dodat, že hosty trápí velká marodka. Chybí jim kupříkladu Jonathan Toews, Kirby Dach, Alexander Nylander, Brent Seabrook, Alex DeBrincat nebo Adam Boqvist. Predátorům nebude k dispozici bek Luca Sbisa a útočník Calle Järnkrök. 

02:00 Vancouver Canucks – Ottawa Senators

V rámci klání Severní divize se střetnou celky Vancouveru Canucks a Ottawy Senators. Také tyto týmy se potkaly v tomto týdnu už jednou a rozhodně lépe na první vzájemný souboj v sezoně bude vzpomínat Vancouver. Kosatky svého soupeře porazily s přehledem 7:1. Zápas se opravdu vydařil útočníkovi Brandonu Sutterovi, jenž vstřelil branku v každé třetině a celkově zkompletoval hattrick. 

Canucks se na začátku soutěže trápili. Celek, který v loňském ročníku NHL překvapivě prošel až do semifinále Západní konference, prohrál hned pět ze šesti zápasů. Úvodní utkání v Edmontonu sice vyhrál, ale poté už přišla jen jediná výhra po nájezdech nad Montrealem. Chuť si tedy svěřenci Travise Greena spravili až v minulém utkání s Ottawou. Na zápas se Senátory bude do konce života vzpomínat obránce Olli Juolevi, který v něm vstřelil svou první branku v NHL. 

Ottawa úvodní zápas sezony taktéž vyhrála, ale od té doby se spíše trápí. Po výhře nad Torontem získala jen jeden bod v souboji s Winnipegem. Kádr Senators se sice před sezonou značně změnil, ale zatím to nepomáhá. Ottawa je totiž společně s New Yorkem Rangers zatím nejhorším týmem v soutěži. Nepříliš přesvědčivé výkony v prvních pěti zápasech podal brankář Matt Murray. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem má úspěšnost zákroků jen lehce nad šestaosmdesáti procenty.   

Nejproduktivnějším hráčem Vancouveru je kapitán Bo Horvat, který posbíral 5 branek a 5 asistencí. V ottawském celku si vede nejlépe pětibodový bek Nikita Zajcev.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.