bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ottawa si pojistila Norrise na osm let! Kolik si mladík vydělá?

14. července 2022, 23:00

Daniel Fekets

Třiadvacetiletý Josh Norris si za své výborné výkony v Ottawě vysloužil velmi lukrativní smlouvu. Kontrakt podepsal na osm let s celkovou gáží 63,6 milionu dolarů. Přijde si tedy na 7,95 milionu dolarů ročně.

Ottawa už nechce být za otloukánka, což potvrdily příchody Alexe DeBrincata a Clauda Girouxe. Jeden z nejhorších týmů posledních sezon značně posiluje a staví konkurenceschopné mužstvo. 

Senátoři se dohodli také na příchodu brankáře Cama Talbota, jenž bude dělat novou jedničku. Matt Murray byl vyměněn do Toronta. 

Velmi cenným podpisem do budoucna je zmíněný Norris, který do NHL vlétl opravdu perfektně. V posledních dvou sezonách zapsal ve 122 zápasech celkem 90 kanadských bodů za 52 branek a 38 asistencí. 

„Velmi nás těší, že jsme se s Joshem dohodli na dlouhodobé spolupráci. Je to všestranný útočník, který zraje ve výjimečného hokejistu celé soutěže. Jeho schopnost skórovat se již několikrát prokázala. I díky své oddanosti, hrdosti a fyzické kondici může sloužit jako příklad pro další mladé hráče,“ řekl generální manažer Senators Pierre Dorion. 

Společně s Bradym Tkachukem, Timem Stützlem či Drakem Bathersonem patří Norris mezi hvězdy týmu, všem zmíněným je méně než pětadvacet let. 

Nová smlouva Norrisovi skončí až v roce 2030. Delší kontrakt v Ottawě nikdo nemá. Kapitán Tkachuk i klíčový bek Thomas Chabot mají podepsáno do léta 2028.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.