bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin se chystá na play-off. Smlouvu neřeší, chce další pohár

15. května 2021, 17:17

Matěj Hodoval

Je jedním z hráčů, kteří si bezesporu zaslouží status hrající legendy. Na své třinácté play-off v kariéře se chystá ostřílený Alexander Ovečkin, kterému zároveň končí po této sezoně smlouva. Priority ale má ruský snajpr jasně dané.

„Nestarám se o to. Proč bych se o to měl starat?“ zněla Ovečkinova odpověď na otázku ohledně končícího kontraktu.

Nejlépe placený hráč Washingtonu se stal vůbec prvním hokejistou v National Hockey League, který kdy podepsal smlouvu v celkové hodnotě přes 100 milionů amerických dolarů. V lednu 2008 si jej vedení Capitals pojistilo na dlouhých třináct let.

Byť se to zdá jako téměř nekonečná smlouva, právě po této sezoně vyprší. Ruský kanonýr tak bude s týmem z hlavního města Spojených států jednat o prodloužení spolupráce, případně o odchodu do Ruska.

Jenže moskevský rodák je v první řadě týmovým hráčem, kterému záleží hlavně na úspěchu klubu. Proto v tuto chvíli myslí pouze na jediné – blížící se play-off a zisk druhého prstenu pro vítěze Stanley Cupu.

Společně s majitelem Capitals Tedem Leonisem se dohodli, že rozhovory o jeho budoucnosti, které mimochodem pětatřicetiletý Rus vede bez agenta, nechají až po sezoně. 

„Alex se tu pohybuje už hodně dlouhou dobu a máme v něm hodně důvěry a sám ví, že ta nejdůležitější věc v tuto chvíli je vyřazovací část. Proto jsme tu, soustředí se jen na to. Já se neobávám, on také ne. Naším jediným zájmem je teď Boston,“ řekl k celé situaci Leonis.

Asi žádný hokejový fanoušek nezapomene, jak Ovečkin zvedl v roce 2018 nad hlavu vytouženou trofej, o které snil celou svou kariéru. A tento pocit by rád velezkušený bombarďák zažil ještě jednou.

„Chceme vyhrát. Chceme vyhrát a získat další pohár pro tohle město a pro nás,“ hlásí před začátkem prvního kola.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.