bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin splatil 10 let starý dluh. Mladíkovi z Devils dal podepsanou fotku

30. prosince 2016, 17:00

David Jahoda

Alexandr Ovečkin je stále výjimečným hokejistou, věk ale nezastaví. Jde to vidět na jeho prošedivělých vlasech, nebo třeba tak, že nová nastupující generace hráčů jej měla v dětských letech jako svůj vzor. Jedním z nich byl i mladý útočník New Jersey Miles Wood. Ten slavnému Rusovi před deseti lety poslal kartu s prosbou o podpis, jenže zpětné vazby se mu nedostalo. Dočkal se až teď! Hezký moment měl však ještě jednu zápletku.

Píše se rok 2006. Jedenáctiletý Miles Wood posílá Alexandru Ovečkinovi kartu s prosbou o jeho podpis. Na obálku přidává své jméno, adresu a varování. „Pokud tuto kartu nepodepíšeš a nepošleš mi ji zpět, až se dostanu do NHL, dám ti pořádný bodyček,“ stálo tehdy v obálce. Prozradil to během živého vysílání na facebookové stránce New Jersey Devils otec Milese Wooda Randy Wood, který si také v nejlepší hokejové lize světa zahrál.

„Pokud tuto kartu nepodepíšeš a nepošleš mi ji zpět, až se dostanu do NHL, dám ti pořádný bodyček.“

Jednadvacetiletý rodák z Buffala se odpovědi od Ovečkina nikdy nedočkal. V letošním roce absolvuje v dresu New Jersey Devils první sezonu v NHL a v noci ze čtvrtka na pátek poprvé čelil Ovečkinovi a jeho Washingtonu. Všichni byli zvědaví, zda Wood splní své slovo a kapitánovi Capitals uštědří pořádný hit. 

Když se Ovečkin o příběhu dozvěděl, svému obdivovateli a soupeři v jedné osobě poslal před utkáním svou podepsanou fotografii, na kterou napsal. „Pro Milese. Ber to dneska s klidem. Alexandr Ovečkin.“ Wood sice v utkání následně rozdal pár hitů, ani jeden však nebyl proti Ovečkinovi.

Tím ale skvělý večer pro Wooda neskončil. Jeho Devils zaprvé porazili loňské vítěze základní části 2:1 po samostatných nájezdech a samotný Ovečkin se s ním přišel po utkání v županu i vyfotit. Oba zapózovali s fotkou a podle redaktora NHL.com Toma Gulittiho šestinásobný nejlepší střelec soutěže vše doplnil slovy: „Promiň za tu kartu.“ 

Miles Wood, který v letošní sezoně stihl za New Jersey odehrát 17 utkání a zapsat čtyři branky, netajil nadšení. „Je to od něj hezké. Během rozcvičky jsem se na něj podíval a oba jsme se na sebe usmáli. Bylo skvělé se s ním vidět, je to obrovská osobnost,“ řekl pro NorthJersey.com mladík v sestavě Devils.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.