bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panarin překonal Messiera, zvládl to v posledním možném zápase

14. dubna 2021, 16:42

Jakub Hromada

Artěmij Panarin včera odehrál svůj jubilejní 100. zápas v organizaci Rangers a podařil se mu mimořádný kousek. Zaznamenal 138. bod v dresu Jezdců z New Yorku, nikdo jich nenasbíral více (v prvních sto zápasech). V posledním utkání navíc přeskočil i legendárního Marka Messiera.

Po 99 duelech měl na svém kontě velmi slušných 137 kanadských bodů. Co slušných, to je skvělý počin. Stejný záznam má v historických tabulkách klubu také Mark Messier. Panarin měl ovšem zápas k dobru a stačil mu jediný záznam, aby se přes něj dostal.

A povedlo se, nicméně až ve třetí třetině. Rangers hráli na ledě New Jersey a po dvou třetinách šly oba týmy do kabin za stavu 1:0 pro hosty. V 48. minutě Panarin vybojoval puk v útočném rohu, přihrál ho Filipu Chytilovi, který si vyměnil kotouč s Adamem Foxem a krásnou křižnou přihrávkou našel ruského střelce. Na něj zívala odkrytá klec a Blackwooda bez problémů prostřelil.

Jednalo se o Panarinův gól číslo 13 v této sezóně, doposud k nim přidal také 30 nahrávek. 

Za Rangers hrálo v historii více než tisíc hráčů, ovšem minimálně sto zápasů jako Panarin odehrála pouze zhruba třetina z nich. Listu 337 hráčů, kteří je odehráli, v počtu bodů od včerejška vládne Artěmij Panarin.

A rozhodně nekončí. Ruský útočník podepsal v létě roku 2019 s Rangers sedmiletou smlouvu, ta mu tedy vyprší až v roce 2026. Panarin sice ročně pobírá monstrózních 11,6 miliónu, ovšem patří mezi nejlepší hráče na světě a v New Yorku si ho mimořádně cení. Ještě aby ne, když v noci předstihl Marka Messiera. Sice pouze v krátkém úseku kariéry, nicméně když se vám něco takového povede, musíte vědět, že svou práci děláte dobře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.