bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pánik se znovu stěhuje, míří do Islanders. Detroit získal zkušeného obránce

17. července 2021, 10:57

Jan Vojkůvka

Zajímavou výměnu spolu v noci na sobotu vymysleli New York Islanders a Detroit Red Wings. Zatímco do dresu Rudých křídel putuje zkušený a produktivní obránce Nick Leddy, opačným směrem míří slovenský útočník Richard Pánik, pro nějž se jedná už o sedmé působiště ve slavné lize.

Třicetiletý Pánik v NHL působí od sezony 2012/13. Během té doby stihl v šesti dresech zámořských celků odehrát v základní části 517 zápasů s bilancí 88 branek a 106 asistencí. V uplynulém ročníku začínal ve Washingtonu, než se přesunul do Detroitu. Sezonu zakončil se ziskem 13 kanadských bodů za 4 branky a 9 asistencí.

Kromě těchto dvou celků si Pánik zahrál také za Tampu, v jejímž dresu do NHL naskočil, Toronto, Chicago a Arizonu. Islanders jeho angažováním se snaží zejména ušetřit prostředky pod platovým stropem. Pánikovi sice zbývají ještě dva roky z aktuální smlouvy, ale ročně si přijde "jen" na 2,75 milionu dolarů, Detroit si navíc ponechá půlku platu. New York pak také získal volbu ve druhém kole letošního draftu.

Cenou za tento přesun byl třicetiletý Leddy, jenž u Islanders působil od sezony 2014/15. Vítěz Stanley Cupu s Chicagem z roku 2013 zatíží rozpočet Detroitu částkou 5,5 milionu dolarů, přičemž mu zbývá poslední rok z aktuálního kontraktu.

V uplynulém ročníku Leddy potvrdil, že patří k vysoce produktivním obráncům, zejména pak co se rozehrávky týče. V 56 zápasech si připsal hned 29 asistencí, ke kterým přidal ještě dvě branky. V play-off zapsal dalších 6 přihrávek v 19 utkáních.

Leddy by mohl Detroitu pomoci zejména zkušenostmi. Red Wings budují svůj kádr kolem mladého jádra, což se týká i defenzivy. Kromě Dannyho DeKeysera nemá Detroit žádného staršího beka pod smlouvou a je otázkou, zda v týmu zůstane například Marc Staal, jenž se stane nechráněným volným hráčem. Byť se spekulovalo, že zájem o setrvání je z obou stran, s největší pravděpodobností okusí blížící se trh.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.