bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patrice Bergeron o možném konci kariéry: Těžké rozhodnutí, pokračoval bych jedině v Bostonu

20. května 2022, 17:45

Michal Krobot

Důchod nebo nová smlouva? Nad myšlenkami kapitána Bruins trnou tisíce fanoušků. Po vyřazení Medvědů v play-off končí legendárnímu útočníkovi smlouva a nad jeho budoucností visí hned několik otazníků.

Na tiskové konferenci po sedmém utkání prvního kola Stanley Cupu se na šestatřicetiletého hráče vrhla řada novinářů s dotazy o pokračovaní kariéry. „Spekulace o přechodu do jiné organizace jsou zbytečné. Určitě už nebudu hrát jinde než v Bostonu. Spojil jsem s tímto klubem celou svou kariéru a ani by mě nenapadlo hrát na jiném místě,“ netajil se Bergeron svou oddaností.

Hokejový život prvního centra Bruins je hodný síně slávy. V rámci své bohaté kariéry stihl zkompletovat snad všechny velké trofeje, a dokonce se stát členem Triple Gold Clubu.

Draftován byl sice až ve 2. kole, ale během let se vypracoval na jednoho z nejuznávanějších centrů NHL. Proto by byl pro celý tým bezpochyby velkou ztrátou. „Buďme upřímní a nechoďme okolo horké kaše. Takového hráče prostě nenahradíme,“ nechal se slyšet generální manažer Bostonu. „Může trvat roky, než najdeme adekvátní náhradu,“ pokračoval Sweeney.

Pomalu a jistě Medvědům základní stavební kameny odchází. Ať už to byl Zdeno Chára, Torey Krug, David Krejčí anebo finský brankář Tukka Rask.

Patrice Bergeron si se svou odpovědí dá pravděpodobně dost na čas, až vyhodnotí všechny pro a proti. „Potřebuji nějaký čas, abych o všem v klidu popřemýšlel. Samozřejmě nezáleží jen na mně, bude to rozhodnutí celé rodiny.“

Při jeho odchodu by se on sám o hlavní mužstvo Bostonu nebál. „Vždy jsem naší organizaci věřil. Dokázala toho hodně a pokaždé na ledě stál ten nejlepší možný tým. Máme v šatně hodně skvělých kluků. Tento aspekt mě znepokojuje ze všeho nejméně,“ hodnotil vliv potenciálního odchodu na tým.

„Jde mi jen o rozhodnutí, které bude správné pro mě a moji rodinu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.