bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patrick Roy se hlásí o funkci GM Montrealu. Dejte mi šanci, nemáte co ztratit

3. prosince 2021, 11:36

Jiří Lacina

Je to prestižní pozice na jedné z nejprestižnějších adres v NHL. Dychtit po ní bude víc lidí. Canadiens hledají nového generálního manažera. Tak proč ne zrovna já, řekl si bývalý legendární gólman Patrick Roy, jenž strávil v Montrealu první polovinu kariéry.

„Od roku 1993 jde tým v určitých vlnách. Co můžou ztratit, když mi dají šanci, aby viděli, co s klubem dokážu?“ říká sebevědomě odhodlaný muž.

V neděli skončil u Habs po devíti a půl letech Marc Bergevin, jemuž byla vyčítána hlavně nulová koncepce a vize. Spolu s ním šli také jeho asistenti. Šestapadesátiletý Roy, svého času velký soupeř Dominika Haška, je čtyřnásobným vítězem Stanley Cupu. Dvakrát uspěl s Montrealem, dvakrát s Coloradem. Od roku 2006 je členem Hokejové síně slávy.

Nyní by podle vlastních slov rád pomohl týmu, který mu dal šanci v NHL a s nímž už coby dvacetiletý oslavil Stanleyův pohár. „Hrdě jsem nosil tenhle dres, vyhrál dva Stanley Cupy, hrál tři finále. Chovám k téhle organizaci hodně respektu a obdivu. Jestli bych po těch sezónách tady stál o manažerskou pozici? Jasně. Současně jsem si ale vědom, že je to proces s mnoha kandidáty.“

Ve hře jsou údajně Martin Lapointe, Daniel Briere nebo Mathieu Darche. Mluví se také o Roberto Luongovi, který ale momentálně pracuje v exekutivě Floridy a je otázkou, zda by ji chtěl opustit.

Roy je sice zajímavou, ale taky trochu kontroverzní postavou. Fanoušci mu v diskusích připomínají jeho uražený odchod z Montrealu v sezóně 1995-96, kdy se po jednom nepovedeném zápase zaseknul a ještě na střídačce si řekl o trejd.

Po skončení kariéry nikde výrazně neuspěl. Lidé mu vyčítají nedostatek kompetence a také horkou hlavu, která se zrovna neslučuje s výkonem tak důležité pozice. Jeho jediným předpokladem tak asi zůstává dvojjazyčnost, vedle angličtiny vládne i francouzsky. To může být málo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.