bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelec má novou masku. Hlavním tématem je Bruce Springsteen

4. prosince 2017, 14:04

Lukáš Podleśny

Do brány se sice Ondřej Pavelec moc často nedostane, ale přesto si pro své angažmá v New Yorku nechal vytvořit novou masku. Té dominuje Bruce Springsteen, kterého má český gólman na masce již podruhé.

V dosavadním průběhu sezóny se Ondřej Pavelec do brány New Yorku Rangers dostal pouze šestkrát, přičemž v polovině případů utkání zahajoval. Na svém kontě má zatím jen jedno vítězství, úspěšnost 88,9 % a průměr 3,56 inkasované branky na zápas. Žádná fantastická čísla. Možná tak českého brankáře nabudí nová maska.

Již v roce 2015 si Pavelec při působení ve Winnipegu nechal vytvořit masku, na které byl vyobrazen jeho hudební idol Bruce Springsteen. Tehdy se Ondřej Pavelec dostal do výborné formy a v druhé polovině března vychytal pět vítězství při pouhých pěti inkasovaných brankách. Navíc v samotném závěru základní části Pavelec s novou maskou vychytal tři nuly v řadě a v posledním utkání dostal jen jednu branku. I díky tomu se Stíhačky nakonec probojovaly do play-off.

Těžko říct, zda měla maska s Brucem Springsteenem takové kouzlo, avšak něco na tom možná bude. Opět se proto Pavelec obrátil na Davida Gunnarssona, jenž vlastní společnost Daveart. Švédský umělec sáhl ke kombinaci modré, červené a stříbrné barvy, čímž vykouzlil nádherné dílo. V modré spodní části najdeme Pavelcovo číslo 31 a Bruce Springsteena, jenž ještě naprosto dominuje červenému středu. Modro-stříbrnou část na vrcholu masky pak zdobí panorama Manhattanu a velká zkratka týmu NYR. Opravdu fantastický počin.

Sám David Gunnarsson masku okomentoval na twtterovém účtu Daveart: „Bylo vzrušující vytvořit novou masku Ondřeje Pavelce. Ondřej hned věděl, co chce, tedy vzdát hold svému hudebnímu idolu The Bossovi. Společně jsme nad maskou hodně přemýšleli a nakonec jsme přišli s plánem na vytvoření malby. Udělal jsem pár zkušebních nákresů, které fungovaly, a tak jsem se dal do toho.“

Teď nezbývá nic jiného než čekat, zda se znovu projeví Springsteenovo kouzlo. Nutno ale říci, že cesta do brankoviště Rangers je při soupeření s Henrikem Lundqvistem minimálně hodně trnitá, a jen těžko se Pavelec zničehonic stane oporou týmu. Chytit šanci za pačesy však Pavelcovi může pomoct i dvacetinásobný držitel Grammy a majitel dvou Zlatých glóbů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.