bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Penguins poslali Suttera do Vancouveru. Za ušetřené peníze poté podepsali Fehra

28. července 2015, 19:19

Michal Sobotka

Den obchodování má za sebou Pittsburgh. Tučňáci nejprve poslali Vancouveru ve výměně útočníka Brandona Suttera, aby vzápětí podepsali tříletou smlouvu s volným hráčem Ericem Fehrem. "Získali jsme, co jsme potřebovali," uvedl generální manažer Jim Rutherford.

Brandon Sutter opouští Penguins po třech letech. Člen slavného rodu vyzkouší po Carolině a Pittsburghu třetí organizaci. Zahraje si v kanadském Vancouveru, kterému musel Ruterford obětovat také třetí volbu v dalším draftu. Na oplátku získal útočníka Nicka Bonina, beka Adama Clendeninga a druhé kolo při následujícím výběru mladíků.

Ve Vancouveru by se Sutter měl stát jakýmsi lídrem mladíků, což připustil generální manažer Jim Benning. "Díky tomuto obchodu máme širší kádr, což nám dává větší šanci při bojích v naší divizi," uvedl. Spokojenost panuje také na straně Penguins. "Získali jsme, co jsme chtěli a potřebovali. Naši analytici odvedli dobrou práci," řekl Rutherford k novým posilám.

"Bonino bude hrát na centru. Tam má svoje přednosti, je silný hráč, dobrý na oslabení, kde ho jistě využijeme. Clendening je mladý obránce, dáme mu příležitost," dodal. Právě v zadních řadách Pittsburgh trápí nejvíce problémů, ale před sezonou už Rutherford tuto část sestavy posilovat nebude. "Jsem spokojen s tím, co teď máme k dispozici. Samozřejmě víme, že v obraně bychom mohli mít největší trable, takže ji budeme bedlivě sledovat," uvedl.

Odchod Suttera znamenal pro Tučňáky zvýšení místa pod platovým stropem, čehož pochopitelně Rutherford hned využil. Podepsal tříletou smlouvu s Ericem Fehrem, jehož posledním působištěm byl Washington. Tam hrál devětadvacetiletý Kanaďan čtvrtého centra. S Pens se dohodl za 2 milióny ročně.

"Fehr dokáže zahrát na více pozicích. V případě krize je schopen hrát i v nejlepších dvou párech. To nám dodá variabilitu," vysvětloval příchod tohoto forvarda generální manažer Tučňáků.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.