bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: jak si Max Talbot vystřelil ze svých krajanů

25. srpna 2015, 4:44

Petr Adler

Max Talbot by se měl stydět. Dělá hanbu Québecu. Je to rošťák. A jeho Boston Bruins snad ještě větší.

Tohle všechno se dozvěděl jedenatřicetiletý střední útočník, který má odehráno spoustu zápasů za Pittsburgh Penguins (ti si ho vybrali v roce 2002 z mužstva québecké juniorské ligy Hull/Gatineau Olympiques), pak za Philadelphia Flyers a za Colorado Avalanche, a který zakotvil právě u Bruins, mužstva, které v Montréalu nenávidí snad ještě víc než daně a dlouhé zimy.

Olympiques Talbot, jen tak mimochodem, pomohl dvakrát k vítězství v juniorské lize a získal přitom cenu Guy Lafleura pro nejužitečnějšího hráče soutěže o pohár. Člověk by si řekl, že ho jeho vlastní spoluobčané poznají i za temné noci, natož pak za bílého dne uprostřed Montréalu.

Talbot pochází z québeckeho městečka LeMoyne. Rovnou čarou by to měl ze svého rodiště do Montréalu zhruba šest kilometrů, po silnici je to (podle toho, kudy člověk jede) mezi desíti až osmnácti kilometry.

Když za ním přijeli páni ze štábu televize Bruins, kteří natáčeli seriál o tom, co hráči mužstva odpoví, až se jich zima zeptá, co dělali v létě, dostal Talbot nápad. Což takhle kdyby si vzal do ruky mikrofon, tvářil se jako televizní reportér a ptal se náhodných kolemjdoucích, co si myslí nejen o Bruins, ale i o něm.

Vznikla komedie, která se lehce vyrovná kanadským televizním seriálům Jen tak k smíchu (Just For Laughs) a Jen tak vtipně (Just For Gags). Je zajisté čistou shodou okolností, že oba tyhle seriály vznikají v Montréalu.

Talbot chodil po chodnících s košili nezastrčenou do šortek, v sandálech, tedy přesně tak, jak nevypadá severoamerický televizní reportér, mezi záběry si s mikrofonem ležérně pohazoval, mluvil sice slušnou angličtinou, avšak přesto s francouzským přízvukem, a přesto ho dotazovaní kolemjdoucí nepoznali.

Že všichni dotazovaní označili za své miláčky Montréal Canadiens, to nebylo překvapivé. Překvapivější bylo, když chlapík v triků košíkářských Boston Celtics řekl, že nesnáší Bruins proto, že jsou z Bostonu, a kdyby obdivoval kohokoliv z toho milého města, byl by jako občan Montréalu zrádce.

Vrchol ovšem byl, když chlapík, který na úvodním snímku (shora) stojí hned vedle Talbota, ano, ten, který má na tmavém tričku barevný obrázek tenisky, řekl zcela vážně, že chlapík z Québecu, který hraje za Bruins, dělá své rodné provincii ostudu. A když se Talbot nakonec představil, strašně se smál, třásl Talbotovi rukou a požádal ho o souhlas, zda se s ním smí vyfotit.

Ostatně, takhle zareagovali všichni dotazovaní: nejdřív vyspílali Bostonu jako takovému, pak ještě rozčileněji vynadali Bruins, poté sepsuli Talbota, a pak mu třásli rukama a fotografovali se s ním na památku.

Přední kanadský sportovní psycholog na přímou otázku, co si o takových lidech má člověk myslet, řekl, že k podrobnému zhodnocení by musel s každým z těch lidí mluvit mezi čtyřma očima alespoň pár hodin s každým jedním z nich, ale obecně řečeno, řekl, a co byste vlastně chtěl?

To je pravda. Co by měl člověk chtít? Nic.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.