bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Philadelphia chce odčinit debakl. Vancouver vyzve Krále už pod novým koučem

6. prosince 2021, 16:10

Daniel Fekets

V rámci dalšího hracího dne nabídne kanadsko-americká NHL hned šest utkání. Největším lákadlem bude duel mezi Washingtonem a Anaheimem. Hokejisté Flyers se budou chtít proti Coloradu vzchopit po osmi porážkách v řadě, navíc uplynulou noc je k tomu všemu ještě zostudila Tampa. Naopak Dallas touží potvrdit skvělou formu v souboji s Arizonou, proti které bude jednoznačným favoritem.

Ottawa vyhrála vůbec poprvé v letošním ročníku dva zápasy v řadě. I tak jí ale v tabulce Východní konference patří poslední příčka. V noci z pondělí na úterý bude bojovat na ledě New Jersey, které nemá příliš oslnivou formu. Z minulých šesti bitev vyhrálo jen jednou, přičemž dohromady v nich inkasovalo hrozivých 27 branek. 

V zápase proti Ottawě si Colorado poradilo i bez Nazema Kadriho, jenž prožívá životní start do sezony. Bez svého klíčového hráče se Laviny budou muset s největší pravděpodobností obejít i ve Philadelphii, na jejíž led jedou s odhodláním uspět. Letci jsou v současné chvíli hned po Islanders druhým nejhorším týmem celé soutěže, padli už osmkrát v řadě. Naposledy schytali s Tampou debakl 1:7. 

V posledních dvou zápasech se Anaheim musel vypořádat s absencí kapitána Ryana Getzlafa, kterého na centru první formace po boku Troye Terryho nahradil Sam Steel. Z duelů proti Vegas a Calgary však Kačeři vytěžili solidní tři body. Stále se nachází mezi užší špičkou konference, jenže teď na ně čeká velmi těžký oříšek. Na body si totiž brousí zuby rozjetý Washington v čele s dvacetigólovým kanonýrem Alexandrem Ovečkinem.

Skvělou formu nabral Dallas, který zvítězil už šestkrát v řadě. Roli favorita bude chtít potvrdit proti Arizoně, jež se stále krčí na posledním místě NHL. Oba celky se naposledy střetly před týdnem. Coyotes na domácím ledě na svého soupeře nestačili poměrem 2:3, rozdílovou branku vsítil Jason Robertson.

Seattle se musí vypořádávat s poměrně početnou marodkou, na které najdeme brankáře Driedgera, obránce Giordana či útočníky Eberleho a Schwartze. I bez těchto hráčů vyzve od 4:00 Pittsburgh. Krakeni by rádi navázali na vítězství proti Edmontonu, avšak také Penguins naposledy brali dva body, když uspěli na ledě trápícího se Vancouveru.

A právě Kosatky z Vancouveru se střetnou s Los Angeles. Do utkání vstoupí již s novým trenérem, poněvadž Travis Green byl necelý den před zápasem kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán. Nahradil jej velezkušený Bruce Boudreau, jenž v minulosti vedl Washington, Anaheim a Minnesotu. Jak si povede ve své premiéře proti Králům, kteří minulou noc překvapivě přemohli Oilers 5:1?

01:00 New Jersey Devils – Ottawa Senators

01:00 Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 

01:00 Washington Capitals – Anaheim Ducks

02:30 Dallas Stars – Arizona Coyotes

04:00 Seattle Kraken – Pittsburgh Penguins  

04:00 Vancouver Canucks – Los Angeles Kings

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.