bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Play-off začíná! Vše odstartuje souboj Bostonu s Washingtonem

15. května 2021, 19:50

Matěj Hodoval

Nejvypjatější fáze sezony je tu, startují boje o nejcennější trofej! Jako první odstartuje série mezi bostonskými Medvědy a washingtonskými Capitals. Zároveň se dohrává i jedno ze zbývajících utkání základní části.

21:30 Edmonton Oilers – Vancouver Canucks

Další šance přetavit potenciál v nějaký větší úspěch.

Olejáři se s pohodlným náskokem na druhém místě Kanadské divize postupují do bojů o nejcennější trofej. V pětapadesáti utkáních nasbírali dvaasedmdesát bodů a před třetím Winnipegem, který už má v základní části splněno, jsou napřed o devět bodů.

Ve čtvrtek 20. května rozehraje Edmonton svou sérii prvního kola s Winnipegem. Jelikož budou mít svěřenci trenéra Davea Tippetta jen čtyři dny volna, dalo by se očekávat, že ty největší opory dostanou pro poslední utkání základní části volno.

Jenže opak je pravdou.

Obrana Vancouveru se bude muset popasovat i s edmontonskou útočnou letkou. Do generálky před play-off se zapojí McDavid i Draisaitl. „Oba chtěli ty zápasy před vyřazovací částí hrát,“ prohlásil trenér Tippett.

Zatímco na straně Oilers převažuje nadšení, Canucks ještě čekají čtyři zápasy v základní části, než pro ně sezona skončí. Po souboji právě s Edmontonem se Greenovi svěřenci postaví třikrát proti Plamenům z Calgary. Zůstanou na posledním místě Kanadské divize?

01:15 Washington Capitals – Boston Bruins

Hlavní chod nočního programu.

Tahle série nabízí opravdu zajímavou podívanou. Hokejoví příznivci se těší na to, až proti sobě změří síly dva kanonýři – David Pastrňák a legendární Alexander Ovečkin.

Navíc se očekává i výrazná česká a slovenská stopa. Washington má ve svých řadách gólmana Víta Vaněčka a velkou osobnost paradoxně bostonské organizace – Zdena Cháru. Proti nim se postaví Davidové Pastrňák s Krejčím či Jakub Zbořil. Na soupisce mají Bruins ještě trojici Kaše, Halák a Vladař.

Oba celky se naposledy potkaly 12. května. Své poslední představení v základní části lépe zvládli Capitals, kteří po gólech Hagelina a Raffla zvítězili 2:1. O jediný zásah Medvědů se postaral Curtis Lazar. 

K vidění byly dva odlišné přístupy trenérských štábů. Zatímco Washington své hvězdy nešetřil, bostonský šéf lavičky Bruce Cassidy dal volno Pastrňákovi, Hallovi, Raskovi, McAvoyovi, Bergeronovi a dalším.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.