bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po čtrnácti letech konec. Vermette pověsil brusle na hřebík

2. února 2019, 11:50

Jan Vojkůvka

Kanadský hokejista Antoine Vermette už žádné další utkání na své konto nepřipíše. Držitel Stanley Cupu z roku 2015 tento týden ohlásil konec své kariéry po čtrnácti sezonách v nejslavnější hokejové lize světa.

Šestatřicetiletý Vermette se stal po minulé sezoně volným hráčem a o jeho služby nebyl jeven žádný zájem. Zkušený útočník se s myšlenkami na konec kariéry svěřil sice už v červnu minulého roku, ale definitivní rozhodnutí padlo až tento čtvrtek.

„Po čtrnácti letech v NHL oficiálně končím svou kariéru,“ vydal prohlášení Vermette. „Jsem neskutečně vděčný za všechny úžasné roky plné nezapomenutelných okamžiků. Chtěl bych hlavně vyzdvihnout význam lidí, kteří mi věřili a umožnili mi tohle dobrodružství uskutečnit.“

Vermette byl draftován v roce 2000 ve druhém kole na 55. místě Ottawou Senators, v jejímž dresu také vstoupil v roce 2003 do NHL. V sezoně 2006/07 se Senátory postoupil až do finále Stanley Cupu. Během kariéry oblékal rovněž dresy Columbusu, Phoenixu/Arizony, Chicaga a Anaheimu.

Když byl v roce 2015 vyměněn z Arizony do Chicaga, stal se součástí týmu, který dokráčel v play off až k zisku Stanley Cupu. Ve finálovém kole bojů o pohár proti Tampě potvrdil Vermette svou důležitost, když vsítil hned dva vítězné góly.

Statisticky nejvydařenější ročník prožil v Columbusu. V sezoně 2009/10 odehrál všech 82 zápasů, ve kterých nastřílel své kariérní maximum 27 gólů a přidal, rovněž osobní maximum, 38 asistencí.

Ačkoliv nikdy nebyl sběratelem individuálních trofejí, v lize zanechal nesmazatelnou stopu. V základní části nastoupil celkem k 1046 utkáním, v nichž nastřílel 228 branek a přidal 287 asistencí. V play off naskočil do dalších 97 zápasů, ve kterých zaznamenal bilanci 14+14.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.