bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po pařbě ve Vegas směr Dallas. DeBoer by měl zůstat na Západě

20. června 2022, 16:15

Tomáš Zatloukal

Osudový klub. Přesně tím byli letos pro Petera DeBoera Dallas Stars. Nejprve hokejisté s hvězdou na prsou odstřihli kanadského kouče a s ním celý kádr Vegas Golden Knights od postupu do play-off. A teď podle novináře Elliotta Friedmana v Texasu čtyřiapadesátiletého trenéra uvítají coby nástupce Ricka Bownesse. DeBoerova smlouva by měla být podepsána každou hodinou.

Pozice šéfa střídačky se v Dallasu uvolnila poté, co Bowness rezignoval po prvním kole vyřazovacích bojů.

Hvězdy natáhly sérii s calgarskými Flames na sedm mačů, ale nakonec padly. Gólem Johnnyho Gaudreaua v prodloužení. I přes heroický výkon Jakea Oettingera, který mezi třemi tyčemi kouzlil a lapil 64 kotoučů.

Bownesse nahradí DeBoer, pro něhož půjde o čtvrtou štaci v NHL, třetí za sebou v Západní konferenci. Od Golden Knights byl odejit po turbulentní sezoně, poznamenané množstvím zraněných opor i zpestřené DeBoerovou klukovinou (Utkání hvězd odkoučoval s kocovinou).

Pařba ve Vegas pobavila fanoušky, to podstatnější je ovšem prostý fakt, že dva a půl roku dlouhá míse respektovaného, byť ne zrovna milovaného trenéra neskončila tak, jak si přálo vedení Zlatých rytířů.

Město hříchu nedokázal dotlačit na vrchol, letos se v Nevadě dokonce nehrály ani boje o Stanley Cup. Přes veškeré investice, přes kejkle s platovým stropem. "Nemůžeme se jen vymlouvat na nepříznivé okolnosti," hodnotil to tahoun Golden Knights Max Pacioretty.

Bylo jasné, že DeBoerova pozice je krajně nejistá. Jeho vyhazov překvapil jen málokoho.

Novou kapitolu své kariéry napíše u Hvězd. Těžko říct, co od něj budou v Dallasu očekávat. Po posledních ročnících se na první dobrou spíš zdá, že předloňský výlet do finále NHL byl víc než cokoliv jiného náhodný a šťastný.

Ne že by v kabině DeBoer nenašel skvělé hráče.

Stars mají několik plejerů, co snesou ta nejpřísnější měřítka, včetně perspektivních mladíků v čele s Jasonem Robertsonem. Jen jako mančaft nepůsobí tak kompaktně, aby se o nich dalo mluvit jako o černém koni Západní konference.

DeBoer každopádně bude mít jen ty nejvyšší ambice. Hrát o střed tabulky není jeho styl, on chce vyhrávat, konečně dobýt hokejový grál (má za sebou dvě prohraná finále). A třeba se povede, i díky odchodu Alexe Radulova, tým ještě posílit.

 513-379-123, to je DeBoerova jednoznačně úctyhodná bilance, kterou si přichází na novou adresu rozšířit. Jak se mu podle vás bude dařit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.