bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po pěti letech konec. Sörensen se vrací do Švédska

12. září 2021, 14:30

Jan Vojkůvka

Zámořská kariéra Marcuse Sörensena se zdá být u konce. Švédský útočník, který v NHL v dresu San José strávil pět sezon, se dohodl na návratu do týmu Djurgardens IF, kde působil před svým odchodem za oceán. Se švédským klubem uzavřel smlouvu na čtyři roky, což znamená, že v uplynulé sezoně nejspíš odehrál svůj poslední zápas v neslavnější lize světa.

Devětadvacetiletý křídelník nemůže být ani zdaleka se svou poslední sezonou za mořem spokojen. Ve zkráceném ročníku odehrál jen 29 zápasů, ve kterých vsítil jednu branku a přidal čtyři asistence. Pokračoval tak jeho pokles výkonnosti od životního ročníku 2018/19, kdy v 80 zápasech zaznamenal bilanci 17+13 a vysloužil si tím od Sharks dvouletý kontrakt v hodnotě 3 milionů dolarů. 

Už v sezoně 2019/20 to přitom nebylo ze strany Sörensena zrovna ono. V 66 utkáních dal 7 branek a přidal 11 asistencí, což byl oproti nejlepšímu ročníku nečekaný a výrazný pokles. Těžko však z neproduktivity vinit jen jeho, situace v San José totiž měla k ideálu daleko a stejně, jako se trápil celý tým, stejně tak se trápil i švédský útočník.

Poslední sezona pak byla jen potvrzením zmaru celého týmu i samotného hráče. Přesto je mírným překvapením, že Sörensen nezůstane v zámořské soutěži. Už v březnu se hovořilo o zájmu dalších týmů NHL a svůj zájem o jeho setrvání projevilo i San José. Zkušený forvard si však dal dvě a dvě dohromady a zjistil, že pro jeho kariéru bude nejlepší, když se vrátí domů. 

„Děkuji San José za pět skvělých sezon. Chci poděkovat všem trenérům i zaměstnancům, kteří pro mě znamenali během působení v týmu hodně. Velké poděkování patří i fanouškům, hraní před vámi v SAP Center mi bude chybět,“ napsal Švéd na svém Twitteru. „Spoluhráči, přátelé, naučil jsem se od vás mnohému a užil jsem si každou sekundu po vašem boku. Přeji vám jen to nejlepší a doufám, že se brzy uvidíme,“ dodal. 

Účastník letošního mistrovství světa, který byl draftován v roce 2010 Ottawou, vstoupil do NHL až v roce 2016 a do té doby působil právě v Djurgardens. Tehdy Ottawě vypršela práva na jeho služby a Sörensen podepsal smlouvu se San José. V dresu tohoto týmu odehrál celkem 226 zápasů, ve kterých nastřílel 31 branek a zaznamenal 33 asistencí. V play-off naskočil ke 34 utkáním s bilancí 5+7.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.