bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pod dohledem legendy. McDavid a Matthews se na novou sezonu připravují společně

23. listopadu 2020, 18:53

Matěj Hodoval

Do (předpokládaného) začátku přípravných kempů před následující sezonou zbývá něco kolem měsíce, a tak se hokejisté připravují individuálně. Šanci spolu trénovat mají navíc hráči, kteří kvůli své klubové příležitosti takovou možnost během sezony nemají.

Tréninky v Arizoně navíc vede jedno velmi zvučné jméno.

Legenda Coyotes a bývalý vynikající hokejista Shane Doan. Jeho zkušeností aktuálně využívají hráči jako Alex Galchenyuk, stále nezaměstnaný Anthony Duclair, Matt Dumba či kapitán Chicaga Jonathan Toews.

Protože na pořádný trénink je třeba také mimořádně kvalitního gólmana, domluvil se Doan s další známou tváří z prostředí profesionálního hokeje. Na spolupráci kývl slovenský brankář Peter Budaj, jenž si ve své kariéře zachytal třeba za Colorado, Montreal, Los Angeles či Tampu Bay.

Hlavní pozornost médii však přitáhla talentovaná dvojice, která se objevila na ledě pod Doanovou taktovkou.

Na nový ročník se vedle sebe připravují Connor McDavid a Auston Matthews. Dva nesmírně nadaní útočníci, kteří v loňské sezoně dohromady nasbírali 177 kanadských bodů.

Jsou to hokejoví nerdi a to já zbožňuji,“ smál se v rozhovoru s novinářem Elliottem Friedmanem. „Chcete spolupracovat s kluky, kteří jsou nejlepší, abyste tu hru milovali tak, jako oni dva.“

Oba dva nejsou mezi elitou jen tak náhodou. Jejich zápal pro hru pocítil během tréninku také Peter Budaj. Někdejší slovenský reprezentant ukázal, že brankářské řemeslo ještě nezapomněl. Hvězdní útočníci si na něm lámali zuby.

Jednu vyhlášenou Matthewsovu jedovatou střelu dokonce schytal do masky. „Cítil se špatně. Přijel ke mně a omlouval se mi, ale já jsem byl v pohodě, snažil se prostě jen skórovat,“ řekl Budaj.

Jak McDavid, tak i Matthews k sobě chovají vzájemně obrovský respekt. Jakou hokejovou vlastnost toho druhého by si vzali, kdyby mohli?

Přál bych si, abych měl jeho střelu,“ hlásí kapitán Edmontonu. „Určitě jeho bruslařské schopnosti,“ říká naopak čtyřiatřicítka ve službách Maple Leafs.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.