bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podprsenka pro Oshieho, rekord pro Ovečkina. Ruská mašina překonala Gretzkyho!

27. října 2021, 12:55

Tomáš Zatloukal

Přestřelka s nádechem osmdesátých let! Mimořádně zábavnou podívanou nabídl mač Ottawy s Washingtonem (5:7). Jednu z fanynek nadchl natolik, že při hattricku TJ Oshieho hodila na ledovou plochu místo tradiční čepice svou podprsenku. Americký šikula si mohl v Canadian Tire Centre připadat jako nefalšovaná rocková hvězda. Úsměvnou historku přebil další bravurní počin Alexe Ovečkina, zažil už 84. večer na stadionu soupeře, při kterém aspoň dvakrát skóroval!

84 venkovních mačů s dvěma a více góly?

Ano, to je nový rekord NHL. Ovečkin se v čele historické tabulky odpoutal od Waynea Gretzkyho, jehož touží dohnat také v mnohem prestižnějším žebříčku. V tom, kde jsou za sebou seřazeni nejlepší kanonýři všech dob.

Šestatřicetiletý Rus se dvěma trefami do sítě Senátorů zlepšil už na 737 přesných zásahů, Brett Hull na čtvrtém místě už je na dostřel. A daleko není ani Jaromír Jágr, i českou legendu by Ovie mohl překonat ještě v této sezoně.

Podprsenka pro Oshieho. Ještě k tomu na ledě protivníka:


V sezoně, do níž vstoupil Ovečkin nejlépe v kariéře. Šest partií, sedm gólů, tucet bodů! Bravo, tohle od prošedivělého veterána čekali jedině snad jeho nejvěrnější fanoušci. Po kluzištích létá, možná i díky novým bruslím. Působí svěže, lehčeji.

Tahoun Caps zase jednou potvrdil, že proti Ottawě umí. Kariérní bilanci si vylepšil na 32 gólů za 49 zápasů. Navrch vstřelil své vůbec první branky Filipu Gustavssonovi, už 149. gólmanovi, kterého v NHL překonal.

12 gólů? Obrat skóre? Tenhle duel jednoduše bavil:

Kdo bude ten s pořadovým číslem 150? Nabízí se Alex Nedeljkovic, posila Detroitu. Právě Red Wings jsou nejbližším soupeřem Washingtonu a jejich defenzíva rozhodně nepřipomíná neprostupnou zeď. I kvůli nevýraznému Dannymu DeKeyserovi.

Vraťme se ještě k divočině na ledě Sens. Domácí táhl Drake Batherson, zapsal čtyři body, včetně premiérového hattricku. To Oshie se radoval z pátého třígólového představení v kariéře a smekl před ním i Ovečkin.

"Dneska na bruslích doslova létal. Na co sáhl, to smrdělo gólem. Jsem rád, že nasázel hattrick," povídal aktuálně nejlepší ligový šutér. Se sedmi trefami se Ovečkin dělí o první flek s calgarskou dvojkou Andrew Mangiapane, Elias Lindholm.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.