bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pohled do historie: Za největší bitkou novodobé historie NHL stál Martin Havlát

25. listopadu 2014, 16:35

Milan Šplíchal

Bitky již v NHL nehrají tak velkou roli, jako tomu bylo například před třiceti lety. Přesto se občas najde zápas, ve kterém nejde úplně o výsledek. Jedním z nich byl duel, jenž byl sehrán 5. března 2004. Šlo o utkání mezi Philadelphií Flyers a Ottawou Senators. Přes 58 minut probíhalo v úplném pořádku, poté se kluziště změnilo v boxerský ring a padl také rekord. Rozhodčí udělili celkem 419 trestných minut, dvacet borců dostalo trest do konce utkání.

Proč se na ledě strhla taková mela? Zlou krev mezi oběma kluby rozproudil zákrok Martina Havláta, jenž oblékal dres Ottawy, který ve vzájemném duelu několik dnů předtím sekl do obličeje Marka Recchiho z Philadelphie. Český forvard byl za svůj zákrok ihned vyloučen a navíc dostal ještě distanc na dva zápasy. Tehdejší kouč Flyers Ken Hitchcock po zápase řekl, že si je jistý odplatou.

5. března se tedy oba kluby utkaly opět. Celý zápas probíhal v poklidu, o vítězství bylo rychle rozhodnuto, neboť domácí Philadelphia vedla na konci třetí třetiny 5:2. Odplatu nakonec nepocítil Havlát, ale jeho spoluhráči. V čase 58:10 začala obrovská řežba soubojem domácího Donalda Brasheara s Robem Rayem, který se dlouho nenechával osekávat. U jedné bitky se neskončilo, prát se začali všichni na ledě, včetně obou brankářů.

Po několika minutách udílení trestů, sbírání hokejek a rukavic, se mohlo pokračovat ve hře. Ta však trvala pouze tři vteřiny od vhození kotouče na led, protože se strhla další hromadná bitka, které se účastnili všichni přítomní na ledě. A takto to pokračovalo dále. Po další buly shodili rukavice Handzuš s Fischerem, do pěstních soubojů se pustili i hvězdy jako Jason Spezza nebo Mark Recchi.

Když už boxerským vložkám odzvonilo, musela se dohrát poslední minuta. Za Ottawu dochytal zápas český brankář Martin Prusek. Největší zajímavostí určitě je, že ačkoliv Martin Havlát do utkání nastoupil, nikdo se mu pomstít nepokusil. O rvačky český útočník přišel, neboť závěr utkání proseděl na trestné lavici. V čase 58:18 šel odsedět menší trest za svého tehdejšího spoluhráče Zdena Cháru. Bůh ví, jak by to tehdy dopadlo, kdyby se do nějaké nachomýtl...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.