bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

POHLED: Jeden musí z kola ven aneb v Carolině řeší brankoviště

1. dubna 2021, 0:22

Jiří Sameš

Tým Carolina Hurricanes má ve svých řadách tři poměrně spolehlivé maskované muže. Nedávno se tak objevily spekulace, že by jeden z nich mohl změnit angažmá. Podívejme se blíže na situaci mezi třemi tyčemi u Canes!

Tento článek navazuje na práci redakčního kolegy Davida Zlomka, jenž naše čtenáře minulou sobotu informoval o možnosti odchodu jednoho z brankářů Hurricanes.

Čech Petr Mrázek vstoupil do tohoto ročníku ve velmi dobré formě, když si ve dvou ze tří střetnutí připsal nulu. Jenže ve svém čtvrtém duelu bohužel utrpěl zranění palce na pravé ruce po srážce s vlastním spoluhráčem.

Nešťastné zranění si vyžádalo operaci. Délku rekonvalescence vedení klubu z Raleighu neupřesnilo. Devětadvacetiletý gólman už ovšem nějakou dobu trénuje se svým mužstvem a kromě toho od lékařů dostal zelenou k návratu.

Více k tématu:
Mrázek je po operaci palce. Délku rekonvalescence klub neupřesnil

Carolina od samého začátku současného ročníku patří mezi nejlepší mužstva své divize i celé soutěže. Velkou zásluhu na tom nesou i oba strážci svatyně Alex Nedeljkovic a James Reimer, kteří předvádí nenápadně dobré výkony.

Nedeljkovic v březnu chytal v osmi kláních, ve kterých šestkrát slavil výhru a v obou hlavních statistikách figuroval mezi pěti nejlepšími muži svého řemesla s alespoň 310 odchytanými minutami.

Skvělé výsledky ovšem vykazuje v průběhu celého – svého nováčkovského – ročníku. Vždyť jak v průměru obdržených branek (2,05), tak i procentuální úspěšnosti zákroků (92,7) má naprosto stejné hodnoty s Marc-André Fleurym z Vegas.

Ani Reimer si v uplynulém měsíci nepočínal vůbec špatně. Své umění ukázal v šesti partiích, z nichž čtyři byly vítězné s celkovou úspěšností zákroků 93 % při hře ve stejném počtu.

V delším časovém horizontu už to tak slavné není. V počtu vítězství je sice na dělené deváté pozici v rámci celé soutěže, avšak svými hodnotami spadá jistě do průměru.

Třiatřicetiletý Reimer je v porovnání s teprve pětadvacetiletým Nedeljkovicem pozadu i v pokročilých číslech, a to docela výrazně. Zatímco mladší z dvojice okupuje postavení v elitní desítce, tak jeho kolega je dokonce v mínusech.

Při pohledu na níže přiložený obrázek, jenž autor tohoto článku získal z webu Evolving-Hockey, věnujte svou hlavní pozornost statistikám se zkratkou GSAx a dFSv%.

Vysvětlivky: GSAx = chycené branky oproti očekávaným & dFSv% = rozdíl mezi předpokládanou a skutečnou úspěšností zákroků

Generální manažer týmu Don Waddell se v rozhovoru pro The Athletic nechal slyšet, že by rád přivedl nějakého pravorukého zadáka, výměnou za jednoho ze svých maskovaných mužů.

Hurricanes mají dva velice silné obranné páry, které na kluzišti stráví spoustu času. Jenže ve třetím páru se jim točí tři hokejisté s držením hole doleva, kteří mohou podávat ještě lepší výkony na své straně.

Výměna Mrázka se zdá býti nepravděpodobná vzhledem k dlouhodobému pobytu našeho brankáře na marodce. Patrně žádné mužstvo nebude riskovat jeho příchod.

Nedeljkovic je možná v očích Caroliny gólmanem budoucnosti. Ostrouhat by tak mohl přece jen Reimer, pokud o něj bude zájem. Nějakého zkušenějšího strážce údajně shání Capitals, kteří mohou splňovat již zmiňovaný požadavek.

V případě zařazení některého z brankářů mezi cestující náhradníky či poslání na farmu musí s výjimkou Nedeljkovice zbylí dva projít listinou nechráněných hráčů, odkud si je může stáhnout jakákoliv jiná organizace.*

*Rozchytání se v AHL po dlouhodobém zranění je možné, aniž by byl gólman zařazen na tuto listinu.

Více k tématu:
Carolina by ráda posílila modrou čáru. Stěhovat se může i Mrázek

NHL je jeden velký byznys a i tato situace nakonec může přinést jedno velké překvapení. Letošní uzávěrka přestupů se nezadržitelně blíží. Poslední den výměn je v plánu na 12. dubna a znovu se můžeme těšit na zajímavé přesuny.

Kdo z tábora Hurikánů změní své působiště? Nebo snad v jejich kleci zůstane vše při starém?

Odpovědi na tyto otázky se dozvíme co nevidět. Velkou roli sehraje i aktuální forma českého borce. Všem třem carolinským mužům v masce mimochodem po této sezoně vyprší kontrakty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.