bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pokud se hokej vrátí, jdeme si pro Stanley Cup, hlásí Nick Foligno

29. června 2020, 7:08

Jiří Sameš

Columbus Blue Jackets věří, že v předkole dokážou porazit Toronto Maple Leafs. O možnosti získat výběr číslo jedna na Vstupním draftu NHL 2020 díky Druhé fázi draftové loterie NHL zde hokejisté nepřemýšlí.

„S tímhle se nechci vůbec ztotožňovat. Hrajeme přece hokej, abychom vyhráli Stanley Cup," řekl útočník Nick Foligno během nedělní debaty pro SiriusXM NHL Network Radio.

„Za první výběr v draftu je nakonec zodpovědné vedení; vy jim tu práci chcete co nejvíc zkomplikovat. Nemyslím si, že by někdo z nás hrál na první výběr. ... Pokud se vrátíme zpět na led, chceme vyhrát," pokračoval.

V noci z pátku na sobotu se uskutečnila První fáze draftové loterie a rozhodla následovně: 

Výběr číslo jedna pro letošní vstupní draft získá jeden z osmi poražených v kvalifikačním kole. Všechny takové týmy přitom budou disponovat identickou šancí na draftový úspěch (12.5%). 

„Ten výsledek loterie je šílený, ale mě nezajímá nic jiného než vyhrát pohár," zopakoval Foligno.

„Sezonu potkal tenhle osud... pro nás je to skvělá příležitost, abychom se uzdravili a následně dokráčeli v play-off co nejdál. Radovat se může kdokoliv, vzhledem k současné situaci," doplnil.

Očekávanou jedničkou draftu NHL 2020 je útočník Alexis Lafrenière. Hokejista má všechny předpoklady k tomu, aby se stal velkou superstar... podobně jako nyní útočníci Sidney Crosby, Connor McDavid.

Blue Jackets se ve zkrácené základní části 2019-20 umístili v tabulce Východní konference na devátém místě (rozhodoval zde procentuální bodový zisk) a v kvalifikačním kole, hraném na tři vítězná utkání, tedy narazí na Toronto.

Hokejisté Columbusu patřili v průběhu letošní sezony mezi nejlepší mužstva, pokud jde o defenzivu, avšak v ofenzivě se dost trápili. Maple Leafs to měli přesně naopak.

„Ofenzivně jsou velmi nebezpečným týmem. Když mají formu, tvrdě zaplatíte za každou chybu, které se dopustíte," hodnotil Foligno soupeře.

„Musíme se však hlavně zaměřit na sebe a hrát svůj hokej. Pakliže se nám to podaří, dokážeme soupeřit s kýmkoliv. ... Soupeře určitě respektujeme, ale když budeme hrát naší hru, můžeme to nandat každému," poznamenal ještě.

Foligno, dvaatřicetiletý Američan, letos odehrál 67 zápasů, přičemž vstřelil 10 gólů a zapsal celkem 31 kanadských bodů. 

Čtěte také:
→ Sedmadvacet Finů společně vyrazilo do zámoří, jedna z hvězd zatím zůstává doma

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.