bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posílení Blue Jackets spláchli Washington, na Letestua s Colem se valí chvála

28. února 2018, 10:15

Vojtěch Balon

S columbuskými hokejisty bylo poslední dobou něco špatně. Družina Johna Tortorelly ani vzdáleně nepřipomínala tým, který v minulém ročníku nastřádal neuvěřitelných 16 výher v řadě a základní část končil se 108 body na kontě. Letos však ohijský celek sužovalo hned několik nešvarů; na začátku sezóny to Blue Jackets nešlo na přesilovce, poté zase vázla oslabení, jindy si pár slabších chvilek vybral brankář Bobrovskij.

Krize Blue Jackets kulminovala v posledních týdnech propadem až za hranu postupu do play-off a veřejně vyjádřenou Tortorellovou nespokojeností s výkony těch nejzkušenějších, Nicka Foligna a Brandona Dubinskyho (ten dokonce "ze zdravotních důvodů" předčasně odletěl domů před duelem v Las Vegas).

Zdá se, že pondělní uzávěrka výměn situaci uklidnila. Generální manažer Jarmo Kekäläinen získal obětavého beka Iana Colea, produktivního Thomase Vaneka a navrátilce Marka Letestua, aniž by za kohokoliv z nich obětoval horentní protihodnotu. Zatímco Vanek k pondělnímu utkání proti Washingtonu nestihl z Vancouveru přicestovat, Letestu a Cole už si debut (v případě prvního jmenovaného obnovený) v modrém dresu odbyli.

VIDEO: Mark Letestu oslavil návrat do klubu svého srdce gólem

„Nemůžu se přestat usmívat,“ hlásil po přesvědčivé výhře 5:1 nad Washingtonem spokojený Mark Letestu. „Je dobré být zpátky v Columbusu, z přivítání od fanoušků jsem dojatý,“ přiznal kanadský centr, který už u Blue Jackets v minulosti strávil čtyři sezóny a pořídil si ve městě dům, ve kterém plánuje s rodinou setrvat i po skončení kariéry.

Bratři v plnovousu

Do skládačky velmi dobře zapadl také Ian Cole, jemuž do Columbusu stačilo přejet autem z Pittsburghu po dálnici Interstate 70. „Po celý zápas mluvil na své spoluhráče, co se týče komunikace, ostatní si z něj mohou vzít příklad,“ chválil Colea přísný kouč Tortorella. Rodák z michiganského Ann Arboru si evidentně dobře rozuměl se svým novým parťákem z obranné dvojice Davidem Savardem, oba navíc mimo jiné spojuje dlouhý plnovous.

„Střídačka působila živěji. Myslím si, že pár hráčů se po uzávěrce výměn uklidnilo,“ přiznal Tortorella po demolici Capitals. „Posílení kádru by mělo vyslat hráčům zprávu, že v ně věříme. Jsme lehce pod svými možnostmi, pokud hráči naplní potenciál, v play-off bychom neměli chybět. Máme na to dvacet zápasů,“ dodal generální manažer Kekäläinen.

Pokud nepřijde nevídaný kolaps, Blue Jackets by ve vyřazovacích bojích chybět neměli. Ano, Columbus drží poslední postupovou příčku ve Východní konferenci, na své pronásledovatele (především New York Islanders a Carolina) si ale dokázal vybudovat slušný odstup.

Jak pravil Kekäläinen, posledních zhruba dvacet zápasů základní části rozhodne. Bude stávajícímu jádru mužstva podobně věřit i v létě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.