bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posily zadarmo. Vatanen míří do Dallasu, Mete dostane prostor v Ottawě

13. dubna 2021, 8:09

Vojtěch Balon

Ve víru včerejších výměn mohla tato zpráva poněkud zapadnout, ale nový dres budou oblékat i obránci Sami Vatanen (na snímku) a Victor Mete. Oba byli svými původními zaměstnavateli umístěni na listinu k zařazení, odkud si je mohl během následujících 24 hodin jakýkoliv tým stáhnout. Učinil tak Dallas, respektive Ottawa. Stars a Senators tak mají posily zadarmo (kromě tabulkového poplatku 15 tisíc dolarů).

Sami Vatanen před touto sezónou zůstával dlouho bez smlouvy, nakonec si plácl s New Jersey, kde už dříve působil. Trenér Devils Lindy Ruff ale dával přednost spíše mladším zadákům na soupisce a Vatanenova role v týmu slábla. Vyústěním bylo umístění zkušeného Fina na listinu k zařazení, ze které si jej stáhl Dallas.

Okamžitě poté se vyrojily spekulace o tom, že Stars budou trejdovat Jamieho Oleksiaka, a proto sáhli po Vatanenovi, ti dva jsou ale postavou i stylem hry zcela odlišnými hráči. Oleksiak zůstává v Dallasu, Vatanen přišel především zalepit díru po zraněném Andreji Sekerovi.

Také Victor Mete byl v Montrealu na hraně sestavy a často plnil roli zdravého náhradníka, před uzávěrkou výměn navíc Habs přivedli další obránce Jona Merrilla a Erika Gustafssona. U Senators by měl stý hráč draftu 2016 dostat větší prostor. Přestavbou procházející Ottawa totiž nemá kdovíjak silnou soupisku, před uzávěrkou výměn navíc generální manažer Pierre Dorion vyobchodoval za draftové volby Mikea Reillyho (nyní Boston), Braydona Coburna (nyní NY Islanders) a Erika Gudbransona (nyní Nashville). Jedno z volných míst v sestavě by měl zaplnit právě Mete.

Dvaadvacetiletý Kanaďan na začátku své kariéry "proslul" dlouhým čekáním na svůj první gól v NHL, trefil se až ve 126. utkání. Navzdory malému vzrůstu (1,75 metru) je ale Mete užitečným hráčem, který nemá s tempem nejlepší ligy světa sebemenší problém.

Kromě Meteho s Vatanenem se v neděli objevili na listině k zařazení také Danny DeKeyser, Alex Biega (oba Detroit) a čerstvě podepsaní hráči z farmy Cody Goloubef (Ottawa) a Josh Healey (Nashville). O nikoho z této čtveřice ale žádný další klub neprojevil zájem, a tak se budou hlásit v AHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.