bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poškodili rozhodčí Colorado? MacKinnon má jasno, pustil se do kritiky

20. května 2022, 14:15

Tomáš Zatloukal

Bylo by jednoduché opřít se do arbitrů a vyčinit jim za sporné vyloučení Valerije Ničuškina v závěru druhé třetiny. Udělat z nich viníky coloradské prohry. Jenže Nathan MacKinnon se za jedno kontroverzní rozhodnutí mužů v pruhovaném neschovával, naopak od plic zkritizoval celý tým Lavin za špatný výkon. "Ta porážka nejde za sudími, ale za námi. Byli jsme opravdu mizerní," štvalo hvězdného Kanaďana.

Bluesmani si do St. Louis odvážejí nadějný stav 1:1 na zápasy.

Po vítězství 4:1, které si zasloužili i podle coloradského trenéra Jareda Bednara. „Proč jsme prohráli? Důvod číslo jedna je jasný, bruslili jsme hůř a makali méně než náš soupeř. Stalo se, jedeme dál, byl to jen jeden špatný zápas. Oni si slabší chvilku vybrali minule.“

Poraženecky nezněl ani MacKinnon. „Možná by nás takové utkání v minulých letech psychicky hodně srazilo, ale teď to nedopustíme. Povzbudíme jeden druhého a hodíme tu prohru za hlavu,“ míní jeden z tahounů Avs.

Jak kouč, tak klíčový hráč reagovali stejně. Přišli se střízlivým zhodnocením duelu a zřetelnou kritikou, načež se začali koncentrovat na další boje. Je jim jasné, že cesta za postupem není ve druhém kole podobně umetená jako proti nashvillským Predátorům. (4:0 na zápasy)

„Věděli jsme, že tahle série bude těžká a dlouhá. Musíme teď na špatný výkon zareagovat tak, jak to zvládlo St. Louis,“ říká Bednar. Blues vyhráli Stanley Cup v roce 2019, letos před play-off chytili formu a využijí každičký náznak slabosti či chyby.

Poznala to Minnesota, teď to zažívá Colorado. Pro MacKinnona a spol. nejspíš nebylo těžší zkoušky než střetu se zkušeným a bojovným mančaftem s houževnatým koučem na střídačce. Craigu Berubemu se Náčelník nepřezdívá pro nic za nic.

Série každopádně slibuje výjimečnou podívanou, možná jde o předčasné finále Západní konference. MacKinnon má pro její pokračování jasný plán: „Musíme na dnešek zapomenout, vrátit se k naší hře a snad se nám povede na jejich ledě jeden, dva mače urvat.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.