bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Postoupí Tampa na první pokus? St. Louis touží po srovnání série

23. května 2022, 20:35

Marek Baloun

Play-off NHL může dnes v noci poznat svého prvního semifinalistu. V derby sérii floridského poloostrova vede Tampa Bay nad Floridou 3:0 na zápasy a čtvrtfinále tak může projít bez ztráty utkání, navíc na domácí půdě. O první mečbol pak bude bojovat Colorado nad St. Louis.

Tampa dostála svému přídomku Lightning a čtvrtfinálovou sérií projíždí jako nůž máslem. Ve všech třech utkáních dovolil gólman Vasilevskij Panterům pouze jedinou branku, zatímco jeho spoluhráči jich nastříleli celkem jedenáct. V posledním zápase se oba týmy přesunuly do Amalie Areny, domácího kolbiště Tampy a Blesky si pro své fanoušky připravily nejvyšší výhru v sérii. 

Na gól Coreyho Perryho z poloviny 14. minuty ještě vcelku rychle našel odpověď Sam Reinhart, když využil přesilovku. Pak už ale zněly jen blesky. Obrat na 2:1 a vítěznou branku si zapsal Erik Černák, v polovině utkání se trefil Steven Stamkos. V závěru třetí třetiny Andrew Brunnette hned dvakrát povolal Sergeje Bobrovskiho na střídačku. Toho využili Nikita Kučerov a opět Steven Stamkos a Tampa tak vyhrála 5:1.

To Colorado se pere se St. Louis o každý zápas. V tom úvodním vyhrály Laviny až v prodloužení, aby v druhém utkání padly vysoko 1:4. Série se tak do St. Louis stěhovala za vyrovnaného stavu a Colorado si ve třetím zápase spravilo chuť a rozstřílelo soupeře 5:2.

Skóre přitom otevřel domácí Colton Parayko už na konci 4. minuty takovou dělovkou, že kotouč v letu zlomil Makarovi hůl a stejně skončil v brance. Colorado snížilo na konci 11. minuty, když Logan O’Connor vyškolil gólmana Hussa. Na další branky se čekalo do druhé poloviny zápasu. Až na 3:1 pro hosty zvýšil Nazem Kadri s Artturim Lehkonenem, půl minuty před sirénou ještě stačil snížit Ryan O’Reilly. To ale byla poslední trefa Blues. Colorado nakonec vyhrálo 5:2.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.