bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pravý Newyorčan! Bitetto si u Rangers plní sen

8. února 2021, 6:25

David Zlomek

Když se v rodině Bitettů narodí dítě, tak nemá moc na vybranou. Zkrátka musí fandit Rangers. Nejinak tomu bylo i v případě Anthonyho Bitetta. Byly mu čtyři roky, když ho nechali rodiče s babičkou doma, aby se mohli jít dívat, jak Rangers v ulicích New Yorku slaví zisk Stanley Cupu. Těžko si představit, jak vypadala jejich domácnost v okamžiku, kdy dal Anthony v barvách “svých“ Rangers premiérový gól.

„Myslela jsem si, že vidět Rangers se Stanley Cupem nic nepřekoná, ale když za ně dal Anthony gól...,“ hledala marně slova jeho maminka Marie.

Sen se začal plnit v říjnu loňského roku, kdy Bitetto s Jezdci podepsal dvouletý kontrakt. Během probíhající sezony dostal příležitost a hned ve druhém zápase vstřelil nádherný gól.

„Bylo to fakt kouzelné,“ povídal po zápase svým nezaměnitelným newyorským přízvukem. „V tomhle dresu se prostě dějí magické věci. Ale hlavně, že jsme vyhráli.“

Aby toho nebylo málo, byl to pro něj první gól po 113 zápasech. Naposledy se mu podařilo skórovat na podzim roku 2017.

„Bylo na čase,“ vtipkuje. „Třikrát po sobě mi gól neuznali. Takže když jsem dal teďka gól, modlil jsem se, aby třeba soupeř nevzal trenérskou výzvu. Ještě, že to dopadlo, jak to dopadlo.“

Dle svých slov takový krásný gól neplánoval. Otevřel se mu ale prostor, kterého využil. „Bylo to takové moje zatmění. Naštěstí to vyšlo,“ usmíval se.

V NHL za sedm sezon vystřídal tři týmy. Zahrál si za Nashville, jenž ho draftoval, Minnesotu a Winnipeg. Když po uplynulé sezoně zamířil na trh s volnými hráči, nabídek měl Bitetto několik. Jakmile však zavolal mamince a řekl jí, že mají zájem i Rangers, nebylo o čem.

Rangers získali spolehlivého beka, jenž dokáže zaplnit místo v obraně, když se vyskytne jakékoliv zranění či komplikace (jako například situace s DeAngelem). Bitettovi se naopak splnil sen.

Vlastně se splnil sen i celé jeho rodině.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.