bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Před rodinou na ledě těžko zadržoval slzy. Snad se díky mně lidé těšili na hokej, řekl dojatý Eliáš

9. dubna 2017, 13:30

Michal Sobotka

Chvíli vše vypadalo jako pár let zpátky. Patrik Eliáš se před utkáním New Jersey proti New Yorku Islanders rozcvičoval s týmem na ledě. S celou rodinou se ale zúčastnil jen slavnostního vhazování a naposledy poděkoval fanouškům za jejich mnohaletou podporu. „Snad si mě budou pamatovat jako hráče, díky kterému se těšili na hokej,“ doufá český útočník.

Na ledě se v dresu Devils opět proháněl hráč s číslem 26. Patrik Eliáš naposledy vyjel pozdravit fanoušky New Jersey. „Patty! Patty!“ ozývalo se publikum, které jeho um sledovalo dvacet sezon po sobě. Připomínku na jeho číslo nosili na dresu všichni bývalí spoluhráči. Při každém gólu, který během rozbruslení dal, se diváci hlasitě radovali.

„Jednou jsem překonal i Schneidera. Nebudu lhát, potěšilo mě to,“ usmíval se Eliáš, jenž má na kontě 1240 utkání v NHL. Všechny v dresu New Jersey, se kterým dvakrát slavil vítězství ve Stanleyově poháru. „Přál bych si, aby si mě lidé pamatovali jako hráče, který jim vyloudil úsměv na tváři a díky kterému se těšili na hokej,“ doplnil.

Když se k němu při slavnostním vhazování připojila manželka s dcerami, měl co dělat, aby udržel slzy. „Já jsem nevěděl, že přijdou na led. Bylo to krásné a emotivní,“ přiznal čtyřicetiletý rodák z Třebíče. Bronzový medailista ze zimních olympijských her v Turíně nevyloučil, že příští ročník odehraje v Evropě. „Ještě nevím, ale hokej je tam trošku jiný. Nehraje se tak do těla,“ řekl.

Po fyzické stránce se prý cítí velmi dobře. „Rozhoduji se spíš na základě psychické stránky. V tuhle chvíli nic nevylučuji. Uvidíme v létě,“ uvedl Eliáš. Český útočník nehrál přesně rok, ale jeho rozlučka proběhla ve velkém stylu. Proti Torontu zaznamenal tři kanadské body při výhře 5:1. O měsíc později musel na operaci.

„Hokej miluji a vůbec nezáleží na tom, jakou ligu hraji, nebo jestli jde o charitativní mač,“ prozradil. V dresu Devils stanovil několik rekordů. Žádný jiný hráč nezaznamenal víc gólů (408), asistencí (617), bodů (1025). Vede také v řadě dalších, poněkud méně sledovaných statistik. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.