bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Překvapivá smlouva. Anderson si v Montrealu vydělá balík, dostal smlouvu na 7 let

9. října 2020, 16:33

Matěj Hodoval

Marc Bergevin patří mezi ty generální manažery, jehož rozhodnutí mnohdy hokejová veřejnost kritizuje. Vedení Canadiens naposledy znovu dokázalo všechny překvapit, když podepsalo novou smlouvu s Joshem Andersonem.

Andersona získali Canadiens výměnou za Maxe Domi. Oběma hokejistům, kteří jsou mimochodem velmi dobří přátelé, končila smlouva. Proto se organizace Blue Jackets a Canadiens rozhodli. Columbus navíc získal ještě volbu ve třetím kole draftu 2020.
Oba hráči již podepsali smlouvy se svými novými zaměstnavateli. Mnohem více ale překvapil kontrakt Joshe Andersona.

Canadiens se s šestadvacetiletým forvardem dohodli rovnou na sedmileté spolupráci. Anderson bude zatěžovat platový strop Montrealu 5,5 miliony dolary za sezonu, dohromady si pak za zmíněných sedm let přijde na 38,5 milionů dolarů. 

„Jdete do týmu, který vás jako hráče chce. Vždy, když hrajete proti Montrealu, tak jdete do té budovy (BelL Centre), nejhlasitější budovy. Fanouškovská základna je tu neuvěřitelná. Moc se na tuto příležitost těším,“ hlásí Anderson.

Letos stihl rodák z Burlingtonu vinou zranění jen šestadvacet zápasů, v nichž vstřelil jediný gól a tři asistence. I z tohoto pohledu je jeho nová smlouva velkým překvapením pro mnohé hokejové odborníky.

Na druhou stranu v něm Habs získali silového útočníka, který kromě hitů umí sbírat i body. Příkladem je sezona 2018/2019, ve které v dvaaosmdesáti startech zaznamenal sedmačtyřicet kanadských bodů (27+20). 

Ve stejném ročníku se mu navíc povedlo zařadit se do elitní společnosti. Jen on a Alex Ovečkin dokázali v onom roce vstřelit více než 25 gólů a zároveň si připsat alespoň 200 hitů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.