bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přeplatí Oilers Kuempera? Získat brankáře je priorita, tvrdí manažer Holland

9. července 2022, 12:00

Daniel Fekets

Skončenou sezonu mohou v Edmontonu považovat za úspěšnou. Olejáři se probili až do konferenčního finále, ve kterém ovšem nestačili na silné Colorado, které si později došlo pro Stanley Cup. Generální manažer kanadského týmu Ken Holland má před sebou složité období. Pod smlouvou nemá hned deset hokejistů z loňské soupisky, avšak tento problém momentálně neřeší.

Má totiž jeden hlavní cíl: co nejrychleji získat brankáře. 

Maskovanými muži v sezoně 2021/2022 byli Mikko Koskinen a Mike Smith. Třiatřicetiletý Fin se rozhodl ukončit svou zámořskou misi, když se nedávno upsal švýcarskému Luganu. Smith naopak neví, jestli bude pokračovat v kariéře, ačkoliv má ještě pro příští ročník smlouvu. Zkušenému brankáři je už čtyřicet let! 

Edmonton má v záloze Stuarta Skinnera. Nedá se však očekávat, že by brankář, který strávil skoro celý rok na farmě, byl schopen plnit roli jedničky v tak náročném prostředí. 

Skinner zatím v NHL odchytal 14 zápasů. Od příští sezony se pravděpodobně stane dvojkou Oilers. „Jsme rádi, jak se Stuart vyvinul a pomohl nám. Ale je to jediný gólman, kterého v tuto chvíli máme,“ řekl Holland. 

Ve středu se otevírá trh s volnými hráči. Očekává se, že ostatním týmům budou k dispozici Darcy Kuemper nebo Jack Campbell. Edmonton se také může pokusit někoho získat prostřednictvím obchodu, ale Holland si je moc dobře vědom, že jeho tým mnoho nabídnout nemůže. Zároveň má k dispozici jen patnáct milionů dolarů, což vzhledem k deseti hráčům bez smluv není zrovna přívětivá situace. 

„Je spousta věcí, které bychom rádi udělali, ale nic z toho nemůžeme řešit, dokud se nevyřeší post brankáře. Na to se zaměřujeme především,“ hlásil zámořským novinářům generální manažer. 

Možná jen s hořkým úsměvem přijal Holland zprávy o tom, že Ville Husso nově zamířil do Detroitu a Čech Vítek Vaněček bude hájit branku New Jersey. K dispozici nebude ani Marc-Andre Fleury, jenž podepsal dvouletou smlouvu v Minnesotě.

„Někteří kluci byli vyměněni, ale ať je to jakkoliv, někoho prostě získat musíme,“ uzavřel Holland.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.