bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestavba Flyers? Daniel Briere se konečně odvážil naznačit nevyhnutelné

13. března 2023, 16:00

Jiří Lacina

Jak to tak bývá, první dny ve funkci byly dost hektické. Daniel Briere převzal místo po Chucku Fletcherovi a stane se novým stavitelem Philadelphie Flyers. Chystají se změny, byť ne rychlé ani nijak urputné. Přesto to slova padlo. Výraz, kolem kterého Fletcher dlouhé roky až bázlivě tancoval a bál se ho vyslovit.

Přestavba.

Pokud byste se chtěli pochlubit svou angličtinou, může použít slovo rebuild. Poprvé po dlouhé době, ne-li poprvé vůbec, bylo vyřčeno nahlas, že Flyers potřebují projít důkladnějšími změnami. „Věřím, že je to nutné,“ říká pětačtyřicetiletý Briere.

„Prohlédneme každou možnost na zlepšení týmu. Nicméně nemyslím, že to bude rychlá oprava. Takové je moje přesvědčení, proto se nebojím použít slovo přestavba.“

Fanoušky někdy ten termín děsí, poněvadž si pod ním představují výprodej každého, kdo má nějakou hodnotu. Odstrašujícím příkladem budiž Chicago, kdy se i Patrick Kane udiveně ptal: „Proč pustili Alexe DeBrincata, vždyť to byl mladý kluk, nebo ne?“

„Musíme to provést správně. Není žádný spěch. Posoudíme hráče, povedeme hodně diskuzí, jakým směrem se vydáme. Nicméně není pochyb o tom, že v hlavě nemám rychlé řešení. Předpokládám, že to nějaký čas vezme,“ avizuje nový šéf.

Mužstvo se pochopitelně zaměří na mladé hráče. Nejsou jen perspektivnější, jsou také levnější. „Máme v týmu hodně mladých. Rozhodně půjdeme tímto směrem. Je to vidět už tento rok. Trocha zkušeností nám možná i chybí, ale stejně myslím, že je to správný směr.“

Pochvalu dostal třeba Noah Cates, univerzitní hráč, na něhož sází John Tortorella. „Zapadl sem jako profesionál,“ řekl v průběhu února trenér. Spokojený musí být managament i s Owenem Tippettem, někdejší desítkou draftu 2017, který po příchodu z Floridy rovněž rozkvetl.

Kluby by ale neměl měnit mladé hráče jen proto, „aby se něco dělo“. K výměně talentů bude muset být důvod. „Mladí hráči mají svou hodnotu. Na druhou stranu nejsme v pozici, že bychom nemínili naslouchat. Mladé hráče ale určitě nabízet nebudeme. Jsem velmi ohromený pokrokem, který mladí pod Tortorellou udělali,“ naznačuje Briere, jenž se na novou práci moc těší.

„Jsem hrdý, že jsem zde a chci udělat všechno možné, abych vrátil tuhle organizaci zpátky na trať,“ slibuje Briere, jehož vizitka v NHL čítá necelou tisícovku zápasů, z čehož nejvíc (364) odehrál právě za Philadelphii.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.