bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přetahovaná Panthers s Penguins pokračuje, Vrána zavítá do známého prostředí

23. března 2023, 19:19

Milan Huppert

Konec základní části je za rohem, boje o postup do vyřazovací části pomalu, ale jistě vrcholí. Na Východě svádí tvrdou bitvu Penguins s Panthers, o bod lépe na tom momentálně jsou Tučňáci. Po necelém měsíci se do Detroitu vrátí Jakub Vrána, ale tentokráte v dresu nového zaměstnavatele St. Louis.

Netradičně ještě před půlnocí středoevropského času vhodí rozhodčí úvodní buly do zápasu mezi Philadelphií a Minnesotou. Letci po solidním úvodu sezóny ztratili lesk a postupně se začali propadat pořadím níž a níž, na Východě jsou už jen dva horší týmy. Hokejisté Wild v našlapané tabulce Západu figurují na čtvrté příčce, v případě vítězství mohou poskočit až na druhou.

V roli obrovského favorita nastoupí do utkání nejlepší celek sezóny Boston, který, povzbuzen čtyřmi výhrami v řadě, přivítá na domácí půdě montrealské Canadiens. Nejblíže k Bruins má tabulkově Carolina. Hurikány čeká druhé měření sil s Rangers v rozmezí tří dnů, v New Yorku zvítězili Hurikáni 3:2 gólem Teräväinena z 58. minuty.

Odvetu sehrají rovněž Red Wings s Blues. V St. Louis uspěly Rudá Křídla, dramatické střetnutí ukončil v jejich prospěch ve čtvrté sérii nájezdů Lucas Raymond. Do známé arény se vrátí Detroitem nechtěný Jakub Vrána, jenž se do kádru Bluesmanů stěhoval před necelým měsícem a uvedl se ve velmi dobrém světle, doposud zaznamenal šest kanadských bodů za pět gólů a jednu nahrávku.

O každý bod se v boji o play-off přetahuje Florida s Pittsburghem. Panteři jsou aktuálně o bod devátí za Tučňáky, přičemž vrátit se na osmou pozici mohou v případě úspěchu nad Torontem, to naposledy schytalo debakl od Islanders. Teoretické šance na postup živí i Senátoři, ovšem potřebují zahájit vítěznou sérii, čemuž se pokusí zabránit vicemistr loňské sezóny, Tampa Bay.

Na velké problémy si zadělává Washington. Mužstvo z hlavního města ztrácí na osmé místo šest bodů, navíc poslední tři zápasy prohrálo, chytnout se vítězného stébla nutně potřebuje chytit v zápase s Chicagem. Sérii tří proher za sebou úspěšně přerušil na Západě desátý Nashville, jenž hostí sedmý Seattle. Pokud Predátoři uspějí, dají konci základní části zase o něco větší náboj.

Pozici prvního nepostupujícího týmu Západní konference zastává Calgary. Na Plameny čeká těžký oříšek, do jejich arény zavítá lídr z Vegas. Třetí Dallas se může Golden Knights přiblížit na rozdíl dvou bodů, ovšem proti sobě bude mít houževnatý Pittsburgh, tým, který potřebuje pro udržení postupové osmičky Východu bodovat ideálně v každém zbývajícím klání.

Kačeři z Anaheimu jsou nejhůře bránícím celkem ligy. Většímu počtu vstřelených gólů by se určitě nebránil ani jejich další soupeř Winnipeg, ten sídlí na Západě na poslední postupové osmé pozici. Ve tři hodiny ranní odstartuje ještě jeden zápas, v souboji dvou téměř jistě nepostupujících týmů Vancouver doma změří síly se San Jose.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.