bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Anaheim bude bavit! Na úspěch to ale nevypadá

1. září 2022, 19:00

Jan Šlapáček

Nová sezóna NHL již klepe na dveře a v průběhu září vám na našem serveru postupně představíme vyhlídky všech 32 týmů na ročník 2022/2023. Začínáme u Anaheimu, který by mohl v následující sezóně svým hokejem bavit.

Anaheim v minulém ročníku velkou díru do hokejového světa neudělal. Celek z Kalifornie si na své konto připsal jednatřicet vítězství a celkem získal šestasedmdesát bodů. Ducks se proto ve své divizi umístili na sedmé příčce a v rámci celé NHL z toho bylo třiadvacáté místo.

V následujícím ročníku zřejmě dojde k mírnému zlepšení, bude to ale stačit alespoň na postup do play-off? O všem pravděpodobně napoví hned úvod sezóny. Na koho se bude celek v přestavbě nejvíce spoléhat?

Brankovišti vládne Gibson

Pokud se mohou Ducks na někoho spolehnout, tak je to zcela určitě John Gibson. Americký brankář pravidelně podává velmi dobré výkony a patří k nejlepším hráčům týmu. I z tohoto důvodu se často stává středem spekulací o výměně do jiného klubu, i vzhledem k jeho velmi rozumné smlouvě.

České fanoušky nicméně zajímá další z brankářů v organizaci. Lukáš Dostál v minulém ročníku poprvé naskočil do NHL a odchytal čtyři zápasy. Je velice pravděpodobné, že letos dostane o trochu větší prostor. O čas mezi třemi tyčemi bude bojovat s Anthonym Stolartzem.

S brankovištěm Anaheim starosti rozhodně mít nemusí.

Velká posila do obrany. Jak si povede Klingberg?

Jedna z největších ryb na trhu s volnými hráči skončila v Anaheimu, což bylo v hokejových kruzích velkým překvapením. John Klingberg s Ducks navíc podepsal smlouvu na jeden rok, a tak Anaheim vůbec nic neriskuje. Buď týmu pomůže do vyřazovacích bojů, a nebo bude hodně žádaným zbožím při uzávěrce přestupů.

Hodně se toho bude očekávat i od Jamieho Drysdalea, který v minulém ročníku ukázal naplno svůj talent a očekávání na něj vzrostla. Zvládne na to navázat?

Čtěte také: Anaheim staví zkušenou obranu. Z Minnesoty přivedl Kulikova

Dále obrana Ducks obsahuje i zkušená jména. Cam Fowler či Kevin Shattenkirk mají v lize odehráno opravdu hodně a vědí, jak by měl vypadat úspěšný tým. Zadní řady navíc dneska doplnil i Dmitrij Kulikov, kterého Anaheim získal výměnou z Minnesoty.

Největší hvězda týmu? Trevor Zegras!

Útočné řady Ducks po minulém ročníku přišli o toho nejzkušenějšího hráče a zároveň největšího lídra. Kariéru totiž ukončil Ryan Getzlaf, na kterém útok celého týmu až do posledních sezón stál. Nyní začíná u Anaheimu nová éra a rozhodně mají hráče, který bude hvězdou týmu v následujících letech.

Trevor Zegras v minulém ročníku upoutal svými kousky pozornost všech lidí sledujících lední hokej a vypracoval se ve hvězdu celé soutěže, o čemž svědčí i to, že bude hlavní tváří hry NHL 23. Po jedné kompletní sezóně!

Generální manažer Pat Verbeek v létě nezahálel a přivedl i do útoku pár zajímavých posil. Tou hlavní se stal Ryan Strome, který podepsal pětiletou smlouvu. Následující tři roky v Anaheimu odehraje i útočník Frank Vatrano. Dá se očekávat, že plnohodnotnou roli dostane v týmu i mladíček Mason McTavish, který zazářil na právě skončeném mistrovství světa juniorů v Edmontonu.

Tip redaktora

Ačkoliv tým Anaheimu doznal změn, na velký krok směrem vpřed to nevypadá. V Pacifické divizi jsou stále lépe složené týmy, které mají zároveň i vyšší ambice. Ducks budou pokračovat v přestavbě a během uzávěrky přestupů se pokusí získat co nejvíce voleb v následujících draftech. Play-off se v Anaheimu během této sezóny hrát nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.