bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

PREVIEW: Kapitán odešel, je tu přestavba! Jak si povede Arizona i s českými posilami?

2. září 2021, 21:41

Matěj Hodoval

Druhým týmem v pořadí, který vám představíme před začátkem nové sezony National Hockey League, jsou Kojoti z Arizony. Yotes mají za sebou opravdu perné léto, během něhož došlo v kádru k několika změnám.

Loňský ročník skončil pro Pouštní psy neúspěchem. Arizona se umístila na prvním nepostupovém místě v Západní divizi, když v šestapadesáti zápasech vybojovala čtyřiapadesát bodů. Ztráta na čtvrté St. Louis činila devět bodů.

Jisté rezervy spatřilo vedení klubu v obraně, vždyť Yotes inkasovali desátý nejvyšší počet gólů (176) v celé lize a třetí ve své divizi. Na Západě na tom byly hůře už jen týmy Anaheimu a San Jose.

Změny tak byly očekávatelné, jejich množství je ale možná trochu překvapením.

Odešli tři brankáři i kapitán OEL

Vezměme to postupně odzadu.

Obranu Arizony v mnoha případech zachraňovali maskovaní muži, právě v brankovišti ale došlo k velkému zemětřesení.

Citelný je především odchod Darcyho Kuempera, jenž předváděl skvělé výkony, což jen potvrzuje nominace na Utkání hvězd v sezoně 2019/2020, kde se sice kvůli zranění nakonec neobjevil, nicméně i tak to značí velkou kvalitu jednatřicetiletého Kanaďana. Mluvíme-li o jeho národnosti, hodí se zmínit i zlatá medaile z posledního mistrovství světa.

Kufry si sbalila i dvojice za ním. Anttiho Raantu ulovila Carolina, kde vytvoří brankářský tandem s Frederikem Andersenem. Adin Hill zase zamířil do Kalifornie, v San Jose se popere o post brankářské jedničky se zkušeným Jamesem Reimerem.

Přestavbou prošla rovněž obrana. Kromě odchodů Jordana Oesterleho, Alexe Goligoskiho či Niklase Hjalmarssona, který ukončil kariéru, se s Coyotes rozloučil i kapitán Oliver Ekman-Larsson, jenž v rámci velkého trejdu zamířil do Vancouveru.

S Kosatkou na hrudi bude brázdit ledy nejlepší hokejové soutěže i další zvučné jméno z Arizony. Společně se švédským zadákem byl vyměněn též produktivní forvard Conor Garland. Pětadvacetiletý Američan zvládl za poslední dvě sezony pokaždé nasbírat devětatřicet kanadských bodů, letos pak v pouhých devětačtyřiceti zápasech.

Náhrada? Do pouště míří i trojice Čechů

Ještě na chvilku zůstaneme u spojitostí s Vancouverem. Právě z této destinace totiž ke Kojotům zamířili hned čtyři hráči. Jmenovitě jde o útočníky Louiho Erikssona, Antoina Roussela, Jaye Beagla a Travise Boyda.

Vzniklé mezery v defenzívě se bude snažit vyztužit Shayne Gostisbehere, o jehož odchodu z Philadelphie se hovořilo už delší dobu, ovšem až letos se na jeho příchodu domluvila právě Arizona. Doplní ho třeba i dvojice z Floridy – Anton Strålman s Vladislavem Koljačonokem.

Zajímavé bude sledovat také Ryana Dzingela či hvězdu posledního mezinárodního šampionátu – mladého Brita Liama Kirka.

Dosti skeptičtí jsou experti směrem k postu gólmana. Coyotes přišli o tři kvalitní maskované muže, na jejich místo pak přivedli Cartera Huttona, jenž nezažil zrovna povedenou sezonu v Buffalu. Nyní ale zbystří český fanoušek, protože hned dva noví gólmani v organizaci jsou právě české národnosti. Vychytat si stálé místo v sestavě budou chtít Josef Kořenář s Karlem Vejmelkou. První jmenovaný přišel výměnou za Adina Hilla, Vejmelku si pak vedení klubu vyhlédlo z brněnské Komety.

Na závěr doplníme českou kolonii. Po dvou veleúspěšných sezonách v Kontinentální hokejové lize se na scénu NHL vrací český snajpr Dmitrij Jaškin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.