bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Poslední šance? Washington baží po ještě jednom Poháru

1. října 2022, 20:00

David Zlomek

Smíšené nálady musejí mít ve Washingtonu. Obří břemeno v podobě zisku Stanley Cupu už si generace kolem Ovečkina mohla odškrtnout, ale není pochyb o tom, že v hlavním městě Spojených států je úspěch pořád velkým tématem.

Co se uplynulé sezony týče, v ní měli Capitals štěstí, že o osudu postupujících v Metropolitní divizi bylo vlastně jasno už tak v prosinci. Nemuseli se o nic strachovat, postup z divize jim nemohl utéct.

Nic extra to však nebylo, poslední postupové místo a poměrně nemastné výsledky. V play off pak letěli hned v prvním kole, stáli ale proti jednomu z největších favoritů celého ročníku Floridě, zde jim tedy nejde nic vytknout. 

Ale co teď?

Tornádo v brankovišti 

V brance se s tím Capitals vůbec nemazali. Dvojici Samsonov, Vaněček vzkázali, že je nijak nepřesvědčili a že se vydávají jiným směrem. Oba borci, které organizace draftovala a roky v nich pěstovala velký potenciál, se tedy rozloučili. 

Washington vsadil všechny karty na trh s volnými hráči. A vyšlo to! Získal oba gólmany, které si vytipoval. Jedničkou se stal poslední vítěz Stanley Cupu Darcy Kuemper, doplňovat ho bude Charlie Lindgren, dle mnohých jeden z nejméně doceněných borců v lize.

Snažte se! Smlouvy končí… všem?

Při pohledu na soupisku Capitals je to docela paradox. Delší smlouvu než na následující sezonu má kromě gólmanů jenom sedm hráčů! Pro většinu z těch, kteří podepsáno nemají, půjde o extra důležitý ročník. Musí se totiž ukázat zbytku ligy či současnému zaměstnavateli, že si další kontrakt zaslouží.

Týká se to například Dmitrije Orlova, Nicka Jensena, Trevora van Riemsdyka, Larse Ellera či Dylana Stromea. Žádní nováčci, ale zkušení borci, kteří jsou ligou protřelí jako málokdo.

Pohár samotný je rozhodně velká motivace, ale když k tomu přidáme boj o novou smlouvu? Motivace hned dvojitá!

Poslední šance? Dost možná

Kádr Capitals patří k těm nejstarším (chcete-li nejzkušenějším) v lize. I proto je jasné, že tahle parta baží po ještě jednom úspěchu. Podobně jako třeba v Bostonu. 

Jde to cítit i ze slov Alexe Ovečkina, který z dohnání Gretzkyho rekordu přesedlal spíše na narativ zisku ještě jednoho Stanley Cupu. Kuzněcovovi je 30, Oshiemu 35, Carlsonovi 32. Tolik šancí už nebude a ve Washingtonu to ví. 

Extrémně důležité budou také dva návraty po zranění. Nicklas Bäckström patří roky ke klíčovým útočníkům týmu, presence Toma Wilsona je také nedocenitelná.  

Predikce 

Se současným kádrem to moc nevidíme. Může se stát, že během sezony či při uzávěrce přestupů Capitals výrazně posílí, avšak v obří konkurenci Metropolitní divize to bude ohromně těžké. Sezona Ovečkinovi a spol. skončí po základní části. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.