bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

PREVIEW: Seattle se těší na premiéru v NHL. Napodobí Vegas?

25. září 2021, 18:51

Matěj Hodoval

Zpátky k sudému počtu týmů. Dlouho očekáváný přírůstek do rodiny National Hockey League je na světě, Krakeni ze Seattlu už netrpělivě vyhlížejí svůj první zápas v nejslavnější hokejové lize světa. Co lze od nováčka očekávat?

Není to tak dávno, kdy celá NHL sledovala, jak si vedl zcela nově vybudovaný tým.

V roce 2017 zahájili svou pouť Rytíři z města hazardu. Golden Knights tehdy neměli na papíře úplně nejsilnější sestavu, ovšem nakonec dokázali překvapit a došli až do finále o Stanleyův pohár.

K vrcholu jim chyběla tři vítězství, ve finálové sérii nestačili na Washington. I tak ale Vegas okouzlilo hokejovou veřejnost a v kvalitních výsledcích pokračují až dodnes.

Teď se na ně bude v podobném stylu snažit navázat klub z Climate Pledge Areny.

Price? Kraken sází na jiné koně

Seattle vybudoval úplně novou partu, pojďme si ji tedy představit pěkně popořadě.

V rozšiřovacím draftu ukázali zástupci týmu na trojici maskovaných mužů – Vítka Vaněčka, Chrise Driedgera a Joeyho Daccorda.

Mladé ambiciózní trio, které ale nemá tolik zkušeností mezi elitou. Generální manažer Ron Francis a jeho spolupracovníci je upřednostnili třeba před dostupným Careym Pricem, jenž sice zářil v play-off, avšak jeho plat si zkrátka na svá bedra vzít nechtěli.

Driedger vyhlíží v Seattlu mnohem větší vytížení, než kterému se mu (ne)dostávalo na Floridě, kde musel bojovat o místo se Sergejem Bobrovským a talentovaným Spencerem Knightem.

Jenže ani v novém působišti to nebude mít zrovna jednoduché. Vítka Vaněčka se nakonec vedení rozhodlo vyměnit zpět do Washingtonu a místo něj si vyhlédlo na trhu s volnými hráči zvučnější jméno – Němce Philippa Grubauera.

Obranu bude dirigovat zkušený veterán

Výběr členů defenzivní linie se Kraken na papíře povedl.

Tím možná nejzvučnějším jménem je bývalý kapitán Calgary Mark Giordano. Nejstarší člen sestavy přináší do týmu obrovské zkušenosti, vždyť sedmatřicetiletý Kanaďan má ve své sbírce třeba Norrisovu trofej pro nejlepšího zadáka sezony 2018/2019.

Jako skvělá akvizice se jeví i čtyřiadvacetiletý Vince Dunn. Držitel prstenu pro vítěze Stanley Cupu ukázal během svého působení v St. Louis, že ve svém věku dokáže pravidelně bodovat a přispívat tak ofenzívě. Navíc ta nejlepší léta ho teprve čekají.

Seattle se může spolehnout také na ostřílenou dvojici Jamie Oleksiak – Adam Larsson. Kromě nich má k dispozici rovněž Carsona Soucyho či bratrské duo Haydn a Cale Fleury.

Bude největší slabinou útok?

Mírně pesimisticky nahlíží mnozí experti na složení ofenzívy. Nejlépe placenými útočníky jsou Jordan Eberle s Jadenem Schwartzem, ovšem ani jeden z nich nepředstavuje na první pohled vyloženou hvězdu, od které byste očekávali heroické výkony.

Šanci vyniknout má devětadvacetiletý Kanaďan Yanni Gourde. Ten přišel z Tampy Bay, kde pochopitelně patřila veškerá pozornost hráčům jako Steven Stamkos, Nikita Kučerov či Brayden Point.

A co zbytek? Brandon Tanev, Joonas Donskoi či Alexander Wennberg byli spolehlivými součástmi svých bývalých zaměstnavatelů. Mužstvo ze Seattlu tak bude muset dost sázet na týmovost a snažit se v tomto ohledu následovat zmíněné Golden Knights.

Otázek je před nováčkovskou sezonou Kraken v NHL hodně. Jak si povedou, napoví třeba jejich premiéra, která je naplánována na 27. září od 03:00 středoevropského času, kdy Seattle vyzve v přípravném utkání Vancouver.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.