bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Price se vrací do branky Montrealu. V plusu pouze Plekanec s Jeřábkem

25. listopadu 2017, 15:00

Robert Rampa

Carey Price nehrál od druhého listopadu, kvůli zranění v dolní části těla vynechal deset zápasů. Dnes se proti Buffalu vrací. O Montrealu jsme za poslední měsíc napsali mnoho, zejména o špatných výsledcích. Zda souvisely s chybějícím Pricem, je otázka, protože Montreal s kanadským brankářem vyhrál z jedenácti utkání pouze tři. Sám gólman bojuje s úspěšností pouhých 87,7 procenta.

Zranění jej připravilo o víc utkání, než sám čekal. „Čekal jsem, že budu chybět maximálně týden. Nakonec jsem se ale chtěl přesvědčit, že, až se vrátím, nezraním se na celou sezonu. Tento týden jsem naštěstí jenom čekal, kdy budu připravený stoprocentně. Chtěl jsem vidět, jak zvládnu plný trénink. Nyní cítím, že jsem připravený,“ vidí svou kondici pozitivně Price.

Během gólmanovy absence narostla Montrealu hrůzná čísla. V poměru vstřelených a obdržených branek je z Východní konference s mínus dvaceti šesti vůbec nejhorší, v celé lize je na tom hůř už jenom Arizona s mínus dvaceti devíti. Ve Východní konferenci vstřelili vůbec nejméně branek (54), přitom do vlastní sítě dostali 80, což je druhý nejhorší výsledek po Pittsburghu.

Price ovšem žádné naděje nezahazuje. „Stát se může cokoliv, zbývá odehrát hodně zápasů. Proto musíme jít krůček po krůčku, než uvidíme výrazné zlepšení. Pomohla mi videa, pozorování hry, ale už se těším do akce. Tahle sezona není u konce!“

Na zlepšení čeká také Jonathan Drouin

Třináct bodů po dvaceti dvou utkáních není výsledek, s jakým by měl být Drouin spokojený. „Nepřišel jsem sem, abych sbíral tolik bodů, kolik právě mám. Musím být upřímný. Nejsem dostatečně produktivní, ale s tím se trápí asi celý tým,“ přiznává Drouin.

Nedaří se ani na vhazování, Drouin vyhrál pouze necelých 40 procent, což znamená, že ve zbylých 60 procentech případů musí nahánět puk místo toho, aby s ním rozjel akci. Těžko si zvykal na vhazování proti velkým, urostlým a zručným soupeřům jako jsou Bäckström, Matthews nebo Kopitar. „Jo, už jsem zjistil, kolik energie stojí bojovat proti nim. Jsou ohromní, nehnete s nimi. Ženete se za nimi a po patnácti sekundách jste unavení. Aniž byste cokoliv vymysleli,“ říká Drouin.

Českého fanouška může hřát jeden fakt. Tomáš Plekanec po minulé sezoně trápení hraje opět ke dvaceti minutám a jako jediný z celého týmu (vedle Jeřábka, který ale odehrál zatím jediné utkání) je v plusu ve statistice +/-, přičemž má plus dva. Možná se Montreal může odrazit právě od českých hráčů. Přece jenom sezona je stále na začátku.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.