bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pro Bärtschiho letošní sezóna skončila. Zastavilo ho zranění ramene

5. března 2018, 10:15

Lukáš Podleśny

Švýcarský útočník Sven Bärtschi letos mohl útočit na svou nejlepší sezónu. Jenže ze zápasu s Nashvillem si odnesl zranění ramene a sezóna pro něj končí.

Probíhala druhá třetina zápasu mezi Vancouverem a Nashvillem. Sven Bärtschi se srazil s Alexejem Jemelinem a to pro Švýcara znamenalo konečnou. Původně se mluvilo jen o delší přestávce, ale nyní už je stoprocentní, že do zbytku sezóny Bärtschi nezasáhne. Tím spíše, když je více než jasné, že se Vancouver nedostane do play-off.

Sven Bärtschi je pátým nejproduktivnějším hráčem Kosatek, když v 53 utkáních vybojoval 14 branek a 15 asistencí. S29 kanadskými body tak mohl zaútočit na svou nejlepší sezónu v NHL, neboť dosavadní maximum je jen o šest bodů lepší. Ani letošní sezónu však švýcarský útočník kvůli zranění neabsolvuje celou. 

V roce 2015 a 2017 Bärtschiho potkalo nespecifikované zranění v horní části těla, v roce 2016 utrpěl zranění nohy a kromě zranění v horní části těla si v roce 2017 připsal i otřes mozku. V prosinci v rámci letošní sezóny pak Bärtschi po střetu s Markem Giordanem utrpěl zlomeninu čelisti a aktuálně má vykloubený akromioklavikulární kloub v pravém rameni. Smutný výčet zranění teprve pětadvacetiletého útočníka, jenž byl třináctkou draftu 2011.

Pro Canucks je to jen další překážka v nepovedené letošní sezóně. Na druhou stranu, souboj o play-off už Kosatky stejně mohou vypustit. Z pozice předposledního celku Západní konference totiž na osmičku ztrácejí dvacet bodů a při takovém manku by už ani Bärtschiho pomoc nestačila.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.