bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Problém pro Virtanena. Útočník Canucks čelí obvinění ze sexuálního zneužívání

2. května 2021, 16:33

Matěj Hodoval

Vedení Vancouveru v tuto chvíli nepočítá s Jakem Virtanenem. Čtyřiadvacetiletý útočník aktuálně není se svým týmem, důvodem je obvinění, kterému hráč čelí. Forvard s osmnáctkou na zádech se údajně dopustil sexuálního zneužití.

Jako Kane? V roce 2015 byl útočník Chicaga obviněn ze znásilnění, nakonec se ale případ uzavřel pro nedostatek důkazů a hvězdný hokejista vyvázl bez trestu. Ukázalo se, že s největší pravděpodobností šlo o vymyšlenou historku.

V tento scénář nyní doufá i Jake Virtanen.

Čtyřiadvacetiletý Kanaďan v tuto chvíli nemyslí jen na hokej, spíše má tedy myšlenku úplně mimo ledovou plochu. Neidentifikovaná žena jej totiž v uplynulých dnech obvinila ze sexuálního zneužívání.

V návaznosti na to se vedení Kosatek okamžitě rozhodlo rodáka z Langley dočasně z kádru vyřadit. Virtanen se tak nezapojil do posledního utkání svého týmu proti Torontu. Vancouver tento zápas prohrál 1:5.

Ještě před tímto duelem bylo číslo 18 na soupisce. Proti Ottawě se dokonce šestka draftu 2014 gólově prosadila. Kdy a pokud vůbec se zpět do kolotoče Virtanen zapojí zatím není jisté.

„Dozvěděli jsme o obvinění týkajícího se Jakea Virtanena. Naše organizace neakceptuje jakýkoliv druh sexuálního zneužívání a s oznámeními pracujeme velmi seriózně,“ píší se v oficiálním klubovém prohlášení Nucks.

„Zapojili jsme externí odborníky, kteří v nezávislém vyšetřování pomáhají. Jsme si vědomi těchto závažných obvinění a dokud nebudou výsledky od nezávislého vyšetřovatele, nebudeme situaci komentovat,“ pokračuje Vancouver.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.