bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Problémy se zády? Lékaři Callahanovi doporučili konec kariéry

21. června 2019, 17:50

Ondřej Mach

Ryan Callahan byl ve čtvrtek umístěn na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Čtyřiatřicetiletý útočník podle lékařů trpí onemocněním bederní páteře a neměl by již pokračovat v profesionální kariéře.

„Abych byl upřímný, nemyslím si, že rok nebo dva bez hokeje tomu nějak pomohou,“ řekl Callahan pro oficiální web Tampy. „Podle toho, co řekli doktoři a jak se cítím, to nevypadá, že bych byl schopný se vrátit.“

Callahan letos odehrál 52 utkání, ve kterých zaznamenal 17 bodů za sedm branek a deset asistencí. Ve vyřazovací části se na ledě objevil pouze dvakrát a nebodoval.

„Nejpravděpodobnějším scénářem teď je, že ho umístíme na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, abychom ulevili platovému stropu,“ nechal se slyšet GM Tampy Julien BriseBois.

„Je stejně tak hrdý jako tvrdý. Vím, že měl v úmyslu nejen dohrát tuto smlouvu, ale podepsat novou. Ve druhé polovině sezony jsme měli několik rozhovorů o jeho budoucnosti, takže pro něj je to velmi smutná zpráva,“ dodal BriseBois.

Zkušenému útočníkovi zbývá poslední rok z šestiletého kontraktu, který z platového stropu ročně ukrajuje 4,7 milionu dolarů.

V rozhovoru pro oficiální web NHL navíc Callahan prozradil, že se s problémy zad potýká už několik let. „Bojoval jsem s tím celou dobu,“ uvedl. „Po konci sezony jsem zašel za pár specialisty, od kterých nebylo snadné slyšet, že už pravděpodobně nebudu moct hrát. Rozhodně to bylo těžké slyšet.“

Callahan byl draftován v roce 2004 Rangers ve čtvrtém kole. V National Hockey League zapsal celkem 386 bodů (186 branek, 200 asistencí) a nastoupil k 757 zápasům.

„Zatím nevím, jaká bude další kapitola, ale na to je teď trochu brzy. Prostě se snažím si užít rodinu a vše, co se děje okolo.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.