bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Proč Gardiner ještě nepodepsal? Gentlemanská dohoda a platový strop ho nutí čekat

3. srpna 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Měl patřit k největším tahákům hráčského trhu. K borcům, po kterých se jen zapráší, podobně jako po Sergeji Bobrovském či Mattu Ducheneovi. 1. července nebyl k mání kvalitnější obránce. Přesto zůstává Jake Gardiner už pátý týden bez angažmá. Proč? Důvodem je patrně ústní dohoda s nejmenovaným klubem, kvůli níž musí produktivní Američan čekat.

Osm let nosíval torontský dres. Ikonický úbor protkaný nejen žilkami javorového listu, ale také výjimečnou historií v čele se 13 Stanley Cupy. Brzy si - vzhledem k obtížím Maple Leafs s platovým stropem - bude muset Gardiner zvykat na jiné klubové barvy.

Cesta zpět do kabiny tradičního klubu z ontarijské metropole se nyní zdá zatarasená, neprůchozí. Gardinera s velkou pravděpodobností čeká stěhování. A podle dostupných indícií do jiného místa, kterému říká domov.

Do Minnesoty, kde se před devětadvaceti lety narodil ženě v domácnosti Jill a tiskaři Johnovi a kde se později i pod otcovým tréninkem vyučil hokejovému řemeslu. Hrával tam ještě na střední škole Minnetonka, jeden čas míval našité kapitánské céčko.

Teď může být blízko návratu do Twin Cities. Právě tamní Wild mají být oním nejmenovaným klubem, s nímž se Gardiner gentlemansky dohodl. Na čem přesně?

Známý je jen obrys této úmluvy. Informuje o něm Mike Russo, populární novinář, který píše o minnesotském hokeji. "Gardiner čeká, až se daný klub zbaví jednoho ze štědře placených obránců, a udělá si tak místo pod platovým stropem pro jeho angažování."

V obecné rovině lze tato informace číst následovně: jakmile se některý z klubů NHL zbaví obránce s vysokým platem, půjde o signál, že by mohl přivést Gardinera. Vzhledem k tomu, že však stopy vedou do Minnesoty, lze vše zkonkretizovat a dokonce určit muže s Černým Petrem v ruce.

Divočina patrně pošle o dům dál Jareda Spurgeona, aby do svého kádru přivedla dalšího hráče se vztahem k Twin Cities. Po Zachu Parisem či Alexi Stalockovi.

Bude to úkol pro nového generálního manažera, nebo to zvládne Tom Kurvers, který plní roli dočasného záskoku za propuštěného Paula Fentona? A je spekulace s Minnesotou správná?

To ukáží příští dny. Každopádně se vyplatí sledovat kroky jednotlivých klubů, odchod nákladného obránce bude znamenat poplach. Byť možná planý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.