bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Promořeni. Kuzněcov a Samsonov se vrací do sestavy Washingtonu

9. února 2021, 12:30

Jiří Lacina

Washingtonu se vrací další důležití hráči. Od pondělka jsou opět k dispozici Jevgenij Kuzněcov a Ilja Samsonov. Prozatím s mužstvem trénují. Oba byli mimo hru od 20. ledna spolu s Alexem Ovečkinem a Dmitrijem Orlovem. Ti se vrátili do sestavy 30. ledna, respektive 1. února.

Kuzněcov si zatím není jistý, zda zasáhne do hry už v úterý proti Philadelphii. „Jsme posuzováni na denní bázi a všechno to bude o tom, jak se budu cítit. Jsem rád, že jsem naživu. Už jen možnost trénovat s týmem je pro mě velký krok kupředu.“

Hvězdný útočník zatím trénoval ve čtvrté formaci, zatímco Samsonov se zařadil jako týmová trojka za Vítka Vaněčka a Craiga Andersona. Oba hráči se necítili dobře a nebyli mimo jen z preventivních důvodů. Samsonovi se špatně dýchalo a cítil se slabý. Také Kuzněcov měl symptomy covidu. Naštěstí vyrostli oba v podmínkách, díky nimž je jen tak něco nerozhodí.

Aspoň tak se odlehčeně vyjádřil Jevgenij Kuzněcov, když byl dotázán, zda se něčeho obával. „Ne, ne, já jsem z Ruska. Mě jen tak něco nevyděsí,“ reagoval s úsměvem.

Kuzněcov zatím odehrál čtyři zápasy, v nichž zaznamenal tři body (1+2). Samsonov si připsal do vynucené pauzy jednu výhru a jednu porážku.

Návrat ruského gólmana může Vaněčkovi ulevit. Nezkušený Čech byl možná až přetěžován. Nastoupil v devíti zápasech v řadě, v posledních třech Washington prohrál, proti Philadelphii dokonce Vaněčka po čtyřech inkasovaných brankách střídal Anderson. Za předešlé výkony byl ale mladík z Havlíčkova Brodu oceněn jako nováček měsíce ledna.

Ruskou sešlost, která vedla k vyřazení čtyř hráčů ze sestavy, odměnila NHL vysokou pokutou. Sto tisíc dolarů není málo peněz ani na poměry hokejových profesionálů. Ovečkin se za selhání omluvil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.