bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Protokol zachytil už i Cháru, Islanders nyní schází osm mužů

24. listopadu 2021, 14:08

Patrik Czepiec

O víkendu slavili Islanders premiéru ve svém novém a snad na dlouhou dobu trvalém stánku. Debut v UBS Areně se zcela nevydařil a Newyorčané s Calgary padli popáté v řadě. Jenže problémy zjevně nekončí. Po porážce s Torontem klub hlásí, že proti Penguins bude o osm hráčů chudší.

Na covidový protokol se totiž nově přidává také slovenský veterán Zdeno Chára. Na marodce Islanders tak v tuto chvíli zakotvili tři klíčoví obránci a stejný počet veledůležitých útočníků.

Už předtím se vinou koronavirových příznaků či pozitivního testu ocitl mimo hru kapitán Anders Lee, Josh Bailey, Kieffer Bellows a Ross Johnston. K tomu chyběli zadáci Adam Pelech a další veterán Andy Greene.

Aby toho nebylo málo, Brock Nelson se trápí s problémem ve spodní části těla. Mimo sestavu zůstane dva až čtyři týdny, složení elitního útoku tak doznalo značných změn. Místo Leeho momentálně nastupuje na levém křídle první pětky Slovák Richard Pánik, který v minulých sezonách nepatřil ke klíčovým postavám svých týmů.

Po první třetině duelu s Torontem musel trenér Barry Trotz najít také náhradu na postu nejlepšího centra.

„Soustředíme se na věci, které ještě máme pod naší kontrolou,“ avizoval v úterý generální manažer Isles Lou Lamoriello. „Nemůžeme v žádném případě bojovat s okolnostmi, co nedržíme v rukou. Samozřejmě prožíváme složité časy, ale zaměříme se na hráče, kteří nám zůstali. Musíme zůstat pozitivní.“

Bez čtyřiačtyřicetiletého harcovníka se Isles v rámci domácí série potkají s Rangers. Právě derby by mohlo oslabenému celku přinést potřebnou vzpruhu. Zároveň by šlo o stylové první vítězství v UBS Areně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.