bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První arbitráž od roku 2020. Na Bertuzziho navázal Rus, co se nebál Cháry

8. srpna 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Jejich představy byly neslučitelné. Jakov Trenin s Nashvillem při vyjednávání o nové smlouvě marně hledali společnou řeč. A tak poprvé od předloňského října rozhodl o výši a délce kontraktu v NHL soudce. Treninovi, energickému Rusovi, jehož zdobí ostré lokty i solidní repertoár hokejových dovedností, přiřkl dvouletý pakt na 3,4 milionu dolarů. Přiklonil se tak spíše na stranu Predátorů.

2,4 milionu dolarů.

Na rok.

Tak zněl požadavek, s jakým šel Trenin k soudnímu slyšení.

Nashville stál o dvouletou spolupráci a to s výrazně skromnějším platem pro pětadvacetiletého forvarda z Čeljabinsku (1,35 milionu).

Generální manažer David Poile a jeho argumenty byly evidentně přesvědčivější. Arbitr si po úterním vyslechnutí obou stran vzal několik dní na rozmyšlenou, verdikt se se zainteresované tábory dozvěděly v pátek.

Treninovi k lukrativnějším podmínkám nepomohla ani životní sezona, v níž dal 17 gólů (o sedm víc než třeba Filip Zadina) a vytvořil si osobní rekord i v bodech (24). 

Vyšší gáži mu nepřihrály ani tři góly do sítě coloradských Lavin, pozdějších vítězů Stanley Cupu, v prvním kole play-off. Jako jeden z mála hráčů Preds přitom proti jednoznačnému favoritovi obstál.

Trenin zaujal v ročníku 2021/22 i čtyřmi pěstními souboji, jimiž přispěl k tomu, že Nashville v počtu bitek vládl celé lize. Ne všechny mu vyšly podle představ, odveta se Zdenem Chárou pro něj skončila krvavým šrámem v obličeji.

To v roce 2020 slovenskou legendu ostrou bombou šokoval, nejstaršímu a nejvyššímu hráči NHL se tehdy podlomila kolena.

Trenin je ovšem mnohem víc než jen zarputilý borec, co umí odhodit rukavice. Spolu s týmovým parťákem Tannerem Jeannotem byli jedinými hokejisty v NHL, co nasázeli aspoň 17 góly a zároveň rozdali nejméně 191 hitů.

Preds se od něj dočkali dalšího herního progresu, což ocenili nárůstem minut na ledě. Ocenit už to ovšem nechtěli dolary, proto se Trenin přihlásil k arbitráži.  V tom je rozdíl oproti Tyleru Bertuzzimu, toho v roce 2020 dohnali před soudce detroitští Red Wings.

Nashville si každopádně může gratulovat, Trenin je podepsán, za nevelké peníze a na požadovanou dobu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.