bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První kouč Seattlu? Zájem o angažmá vyjádřil držitel Jack Adams Award

23. února 2021, 14:09

Jan Vojkůvka

Vstup Seattlu Kraken do NHL se kvapem blíží. Skládání organizace před rozšiřovacím draftem, který proběhne po skončení aktuálního zkráceného ročníku, tím pádem začíná pomalu finišovat. Jedním z otazníků, které zůstávají, je jméno trenéra, pod jehož vedením nový celek do nejslavnější ligy vstoupí. Mezi zájemce o pozici hlavního trenéra se nyní zařadil Bruce Boudreau, který vyjádřil touhu koučovat Seattle v rozhovoru pro The Athletic.

„Nejpodstatnější na této práci by bylo to, že by bylo skvělé začít úplně od nuly s čerstvým týmem a být budovatelem něčeho nového,“ uvedl ve zmíněném rozhovoru Boudreau.

Držitel Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra sezony 2007/08, což byl zároveň jeho premiérový ročník na pozici hlavního kouče týmu NHL, podotkl, že možnost trénovat zcela nové mužstvo už několikrát měl. Byť se jednalo o celky z nižších lokálních soutěží, věří, že zkušenosti, které s budováním týmů má, by mohly Seattlu jen prospět.

„Je to opravdu vzrušující,“ poznamenal k možnosti být u zrodu nové organizace. „Ačkoliv to bylo v nižších soutěžích, dostal jsem šanci být u založení týmů v Muskegonu a Mississippi. Stejnou šanci jsem dostal také s franšízou v Manchesteru v New Hampshiru.“

„Každá taková zkušenost byla zábavná a pro lidi v okolí to bylo vzrušující. Je to vzrušující proto, že se jedná o něco zcela nového,“ upozornil.

Boudreaua láká možnost trénovat Seattle i z toho důvodu, že věří v úspěšný start celé organizace. Podobný, jaký zažili Golden Knights z Vegas. Byť totiž z hlediska základní části je Boudreau velmi úspěšným trenérem, ještě nikdy se mu v play-off nepovedlo přejít brány prvního kola.

„Pokud vám někdo nabídne takovou práci, je to úžasná věc. I s ohledem na to, jaký úspěch měli ve Vegas. Není to jako například při rozšiřování v roce 1967. Tehdy jste věděli, že nebudete moc dobří a z ostatních týmů získáte slabší hráče. Způsob, jakým rozšiřování probíhá nyní, zajistí Seattlu začátek s velmi dobrým týmem,“ dodal Boudreau.

Vedení Seattlu s hledáním prvního trenéra ovšem příliš nespěchá. Očekává se, že k výběru dojde až po skončení probíhající sezony. Boudreau však svým vyjádřením dal jasně najevo, že by rád Krakeny do ligy uvedl.

Šestašedesátiletý kouč vedl v NHL Washington, Anaheim a Minnesotu. Během 13 sezon na pozici hlavního trenéra dovedl své výběry desetkrát do play-off. Jeho poslední angažmá skončilo loni předčasně, když s ním Minnesota rozvázala probíhající kontrakt.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.