bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První posila pro LA. Kings přivádí útočníka z KHL

30. května 2021, 14:18

Jan Vojkůvka

Los Angeles, které se potřetí v řadě marně snažilo projít do play-off, přivádí do svého týmu první posilu. Stal se jí pětadvacetiletý ruský útočník Vladimir Tkačjov. Hokejista, který poslední dvě sezony oblékal dres SKA Petrohrad, podepsal jednoletou smlouvu v hodnotě 832 500 dolarů.

Tkačjov byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Petrohradu, když ve 45 zápasech dosáhl na 38 bodů za 11 branek a 27 asistencí. V play-off pak přidal 11 zápasů a 8 bodů (1+7).

Svými výkony zaujal vedení Los Angeles, které se mu rozhodlo nabídnout jednoletý kontrakt a šanci, aby pronikl do nejslavnější hokejové soutěže světa.

K té měl přitom blízko už před sedmi lety. Tehdy mu Edmonton jako nedraftovanému hráči nabídl tříletý vstupní kontrakt, který Tkačjov i podepsal. Dokonce odehrál tři zápasy v přípravném kempu, ve kterých dosáhl na tři asistence. NHL jej ale označila za nezpůsobilého hrát ve své lize. Důvodem bylo, že Rus neměl odehránu celou sezonu v Severní Americe.

Tuto povinnost sice splnil hned v sezoně 2014/15, kdy hrál v QMJHL, ale před sezonou 2015/16 se rozhodl vrátit do Ruska, kde hrál postupně za Petrohrad, Vladivostok a Ufu, než se vrátil v roce 2019 opět do Petrohradu.

Celkem Tkačjov v KHL odehrál 254 zápasů s bilancí 62 branek a 123 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.