bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Radní Glendale vzkazují Kojotům: Hokej si hrajte jinde, máme výnosnější kšefty

20. srpna 2021, 11:40

Jiří Lacina

Problémy mají fakticky od svého příchodu do oblasti v roce 1996. Konkrétně s městem obtížně jednají už dlouho. Už před lety psal kolega Petr Adler o tom, že radní Glendale hokeji nepřejí. Opatrnost byla dobře čitelná také z faktu, že se smlouva prodlužovala vždy jen o rok. Teď končí. Sezóna 2020-21 je poslední, kterou Kojoti sehrají v Glendale.

Město totiž oznámilo hokejové organizaci, že mu po tomto ročníku neobnoví nájemní smlouvu. V Gila River Areně (na snímku) se víc nebude hrát NHL, Kojoti si musí najít nové působiště. Radní Glendale zveřejnili toto rozhodnutí na svém twitterovém účtu, separátně o něm informovali i klub.

Důvody? Čistě ekonomické.

„S rostoucím zaměřením na rozsáhlejší akce s větším dopadem se město Glendale rozhodlo neobnovit smlouvu Arizoně Coyotes za sezónu 2021-22,“ říká twitter.

Vedle zdvořilostních frází o tom, jak bylo ctí celých 18 let s hokejisty spolupracovat, a že se rozhodnutí nerodilo přes noc, se zaměřme spíš na genezi tohoto verdiktu. Město si už před nějakou dobou najalo konzultační firmu, ekonomické dravce, kteří měli spočítat, co se víc vyplatí. Odhadnout, do jaké míry utrácejí lidé ve spojení s hokejovým zápasem nebo větším hudebním koncertem. Hokej v tomto směru nedopadl dobře.

Podle listu USA Today přišla firma s tím, že hokejový fanda sice rád pustí chlup v hale, ale návštěvníci koncertů dají městu vydělat víc venku. Často potřebují někde přespat, víc si toho nakoupí, navečeří se. Vyšší jsou i daňové výnosy spojené s poplatky za pobyt.

„Během následujícího roku oznámí město spoustu nových projektů, které vygenerují nové prožitky pro rezidenty, návštěvníky i místní investory,“ slibuje manažer Kevin Phelps.

Kojoti pochopitelně nejásají. „Dnešním jednostranným krokem města jsme zklamáni,“ řekl klubový prezident a výkonný ředitel Xavier A. Gutierrez. „Stále doufáme, že si své rozhodnutí rozmyslí. Zůstáváme otevření restartu jednání v dobré víře.“

Pro klub to znamená fatální problém, věc je potřeba urychleně řešit. Podle zámořských zdrojů je nejpravděpodobnější stěhování do nedalekého Tempe. Kojoti prostřednictvím svého majitele, miliardáře Alexe Meruela, už údajně jednají o přesunu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.