bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers a Stars si jdou pro osmou výhru v řadě, ukončí Flyers sérii proher?

8. prosince 2021, 21:08

Tomáš Němčík

Noc ze středy na čtvrtek nebude tak bohatá jako ta předchozí, nicméně fanoušci hokeje se i tak mají na co těšit. Souboj na ostří nože bude k vidění v New Jersey, kde trápící se domácí vyzvou Philadelphii, jejíž série proher je ještě delší. Jak Rangers, tak také Stars si budou moci připsat už osmé vítězství v řadě, avšak oba čekají těžcí soupeři ze západu.

V jednu hodinu po půlnoci vypukne na ledě Devils souboj dvou trápících se týmů. Domácí New Jersey prohrálo hned devětkrát z posledních jedenácti případů. Nedaří si tradičním tahounům týmu, a tak nejproduktivnější duo týmu je trochu překvapivě švédské národnosti. Dvacet bodů už posbíral Jesper Bratt, o dva méně pak Andreas Johansson, jenž se v minulé sezóně v dresu Devils velmi trápil.

Po poměrně slibném vstupu do sezóny je na tom bídně také Philadelphia, která má po třiadvaceti zápasech jen dvacet bodů, což je ještě o tři méně, než má její dnešní soupeř. Flyers v posledních zápasech už opět trápí propustná obrana. V rámci posledních pěti zápasů Philadelphia inkasovala hned devětadvacetkrát. V obou posledních zápasech pak duo Carter Hart – Martin Jones pustilo shodně sedm branek.

Rangers prožívají opravdu skvělé období. Svěřenci Gerarda Gallant v posledních dvanácti zápasech posbírali hned dvaadvacet bodů, a tak je v současné chvíli ani nemusí nikterak trápit, že je krátkodobě na marodce jejich první brankář, tedy Igor Šesťorkin, který si v zápase proti Sharks přivodil lehčí zranění v dolní části těla. Ve velké formě hraje Artěmij Panarin, jenž si v posledních dvou zápasech připsal sedm kanadských bodů.

Colorado naopak není tak suverénní, jak se před začátkem sezóny předpovídalo. Situace se však už o něco zlepšila. V posledních patnácti zápasech Laviny bodovaly hned dvanáctkrát, což je posunulo na deváté místo západní konference. O nominaci na olympiádu si hlasitě říká Nazem Kadri, který je překvapivě s jednatřiceti body čtvrtým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Svěřenci Vancouveru toho od sebe před sezónou také jistě čekali více. Zatím jim s dvaceti body patří předposlední pozice západní konference. Světlo na konci tunelu zde však existuje, jelikož Canucks z posledních čtyř zápasů hned třikrát zvítězili. Jestli Kosatky chtějí pomýšlet na play off, tak je třeba na tuto minisérii navázat. Dnes jim bude v cestě stát Boston, který je na tom o něco lépe, avšak žádná velká sláva to také není. Bruins se nacházejí na desáté pozici východní konference, avšak je třeba dodat, že svěřenci Bruce Cassidyho mají oproti většině týmů minimálně dva zápasy k dobru.

Golden Knights mají letošní ročník pořádně ztížený, jelikož je zatím trápilo velké množství absencí. Jednalo se o zranění klíčových hráčů, a proto na tom Vegas zatím není kdoví jak dobře. Osmadvacet bodů má také Dallas, který začal tuto sezónu tragicky, avšak vyšvihl se na osmou pozici na západě v posledních dnech. Stars neprohráli už sedm utkání v řadě, a tak budou stejně jako Rangers vyhlížet osmé vítězství po sobě.

01:00 New Jersey Devils – Philadelphia Flyers

01:00 New York Rangers – Colorado Avalanche

03:00 Vancouver Canucks – Boston Bruins

04:00 Vegas Golden Knights – Dallas Stars

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.